Jag får ofta frågan: ”Hur kan du hela tiden ha så mycket energi och arbeta så fokuserat”? Det finns många anledningar och jag skulle kunna tala om det i evighet, men något av det mest väsentliga (och tyvärr något som ofta ignoreras eller glöms bort att upprepas) är kontinuerlighet – alltså att man hela tiden tar små steg gentemot de mål man föresatt sig.

Rom byggdes inte på en dag, och det gör inte ett framgångsrikt företag heller. Att göra nödvändiga insatser för din verksamhet i en dag eller två är inte det svåra. Det är att fortsätta göra det, att ta de små stegen varje dag. Det är dessa dagar tillsammans – processen – takten i ditt handlande – som skapar framgång och resultat.

Här får du 5 tips till att bibehålla fokus och målsättning:

1. Ha starka skäl till vad du gör. Med tillräckligt starka passionerade anledningar till vad du arbetar med skapas motivationen automatiskt och du känner dig upprymd och glad över vad du åstadkommer hela tiden. Om du inte känner passion eller glädje över ditt arbete kommer dina ansträngningar kräva mycket mer disciplin och energi. Entusiasm är den bästa drivkraften framåt.

2. Visualisera och affirmera. Se och tala om dina mål framför dig som om de redan existerar. Börja lev och agera som om du redan är där. Hur ser det ut? Hur känns det? Vad säger folk det? Ju mer detaljerad du kan göra din vision, desto starkare kommer den att bli. Den kommer att fungera likt en positiv magnet som drar åt sig en massa saker du inte ens trodde var möjliga.

3. Håll ett stödsystem levande.
Det kan vara en Master Mind grupp eller andra människor som uppmuntrar och utmanar dig, och det är både nyttigt och stärkande att vara delaktig i någon annan än sig själv. Inspireras av andras framgångar, hjälp andra och låt andra stötta dig.

4. Ta små steg varje dag.
Ett viktigt mål kräver daglig, eller i alla fall tätt återkommande, uppmärksamhet. Tänk dig att skriva en bok på 350 sidor. Det är mycket, och känns säkert överväldigande för de flesta. Men tänk om du skulle skriva en sida om dagen – då skulle boken vara klar på ett år! Alla mål kan brytas ner till mindre uppgifter och arbetas på kontinuerligt.

5. Fira dina framgångar.
Uppmärksamma när du tar dig framåt och gläd dig åt de små stegen. Det gör det roligare att sätta nya. Du förtjänar att lyckas och du förtjänar att fira dina framgångar.

Och glöm inte, att även om du bör hålla ögonen på målet, så var inte rädd att göra saker annorlunda än vad du först tänkt dig, det kan till och med bli bättre än vad du tänkt och planerat till en början!

Se även: Guide med smart modell för hur du målsätter dig


Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.

Taggar:

0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.