Gratis offertmall i Pdf för nedladdningOffertmallen för att skriva och skicka en anbud (anbud är annat ord för offert) används då en leverantör av varor eller tjänster vill ge en potentiell kund ett skriftligt anbud innehållande uppgifter om typ av vara eller tjänst, pris, leveranstid och andra villkor.

Rent generellt gäller vid avtalsslutande att ett bindande avtal uppkommer då ett anbud accepterats det vill säga då ett erbjudande har accepterats av kunden helt utan ändringar av erbjudandet. Om kunden skulle acceptera offerten men med ändringar så uppkommer inget avtal utan kunden har i detta fall genomfört en så kallad oren accept vilket är att anses som en nytt anbud, denna gången från kunden till leverantören.

En offert är ett anbud (erbjudande) och om kunden accepterar offerten uppkommer ett bindande avtal. Det är viktigt att ange en tidsfrist i offerten inom vilken kunden måste acceptera densamma för att man inte skall sväva i osäkerhet om när kunden kommer acceptera offerten och för att kunna planera verksamheten.

Se även: Hur du skriver en offert som säljer

Obs: Tänk på att ladda ner offertmallen och öppna den i Adobe Reader eller Adobe Acrobat. Att köra den direkt i webbläsaren kan göra att uträkningarna slår fel då alla webbläsare inte stödjer uträkningsscriptet.

Offertmallen är helt gratis.

Notis: När du vill spara offertmallen för att ladda upp eller mejla till någon, så rekommenderar vi att du laddar ner något av följande gratisprogram: CutePDF-Writer eller PDF-creator (En ny skrivare kommer att synas när du installerat och väljer att skriva ut genom att trycka på knappen "skriv ut" i mallen. Nu kan du spara filen som en pdf på din hårddisk. Originalfilen du laddat ner ovan sparar du på din dator tills nästa gång du ska använda den.)

Adobe readerHär kan du ladda ner den senaste versionen av Adobe reader. (Gratismallen offert fungerar bäst i den senaste versionen.)


Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
2 kommentarer
Joakim
2014-01-26 10:27
Hej en mall för offert med rotavdrag!!
Jörgen Hallberg
2013-07-22 09:28
Hej. Hoppas jag kan få hjälp här. Jag använder mig av Er eminenta fakturamall och är i stort sett jättenöjd. Men jag har ett problem, Den totala momsen blir hela tiden fel. Jag fakturerar med 6%moms men i mallen står det kvar en procentsats i 25% fältet som jag inte kan ta bort? Hur skall jag göra för att den skall räkna ut rätt moms då jag fakturerar men 6% moms. Tacksam för snabbt svar då jag sitter med detta precis nu 🙂

/ Jörgen
Se mer...
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.