Elon Musk skickar inte sällan mejl som ”råkar” läcka ut till allmänheten. Här är några tips hämtade från tidningen INC. som är värda att kolla närmare på.

I mejlet tar han upp hur medarbetare mer effektivt kan hantera möten och kommunicera för att fatta snabbare beslut.

1. Undvik stora möten

Möten med många deltagare äter dels upp många mantimmar. De motverkar också sund och öppen debatt då många förblir tysta inför en större grupp människor. ”Sluta med att hålla stora möten, om du inte är säker på att de ger värde för alla deltagare”, skriver Musk.

Relaterat: 10 råd för effektivare möten

2. Det är OK att lämna ett möte

Ja, bara lämna. Så här säger Elon: ”Om ett möte inte kräver din input för att beslutas ska kunna tas eller du upptäcker att du inte bidrar med något, så saknar mötet värde.” Du bör då genast lämna det. "Det är inte oförskämt att lämna, det är oförskämt att få någon att stanna och slösa bort sin tid."

3. Förkasta tätt återkommande möten

"Gör er av med frekvent återkommande möten, såvida ni inte har att göra med ett extremt brådskande ärende”, menar Elon Musk. Regelbundna och för ofta inplanerade möten är ett garanterat sätt att störa arbetsflödet och minska produktiviteten. Om ni måste träffas på grund av ett brådskande ärende, använd då den tiden effektivt för att samarbeta och lösa ert akuta problem direkt.

Se även: Maximera din effektivitet med 80/20 regeln

4. Information måste levereras den snabbaste vägen

Även detta råd är från Elons läckta mejl:

”Kommunikation bör gå via den kortaste väg som krävs för att få jobbet gjort, inte genom hela ledningsstrukturen.”

Meddelandet var en varning till hans Tesla-chefer då han vet att kommunikation genom hierarkier och flera kanaler kan sakta ner saker och döda innovation. Om något behöver kommuniceras på ett sätt som ökar effektiviteten och produktiviteten, måste det ske den snabbaste vägen.

Missa inte: Vanliga misstag i kommunikation mellan människor – vilka av dem begår du?

5. Använd sunt förnuft

Företag som växer sig stora behöver sätta upp regler och policyer för att hålla ordning på saker och ting. Det är som förväntat – sunt förnuft. Vad som inte är sunt förnuft är när man följer regler som tydligt blivit ineffektiva och inte längre bidrar till framsteg. "Om det är uppenbart att regeln är löjlig i en viss situation, så att det skulle bli en bra Dilbertserie, då bör regeln ändras."

Läs vidare: Googles checklista med 10 ledaregenskaper som är viktigast


0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.