Unicells UnibasProgram A-G hittar du här och program från H-S här.

Unicell

1. Med en eller ett par meningar – Varför ska man välja ert bokföringsprogram?

UNI_BAS är vårt mest sålda program. Vi har även mer avancerade program, men UNI_BAS är Sveriges absolut lättaste bokförings- och faktureringsprogram. Programmet är så enkelt att man inte ens behöver känna till orden "Debet" och "Kredit". Ändå märker revisorn ingen skillnad - tryck bara på "Expert-knappen" då har man ett vanligt debet/kredit-system. Programmet har inga begränsningar företagsform/bokföringsmetod/kontoplan/etc. Programmet klarar SIE-export. UNI_BAS kan användas för både Macintosh och Windows.

2. Vad kostar ert bokföringsprogram?

1.250:- i engångsavgift - betala en gång - aldrig mer.

3. Om man har frågor efter att ha investerat i ert bokföringsprogram, hur funkar supporten?

Man kan frivilligt teckna ett serviceavtal som ger fri telefonsupport och fria uppdateringar. Kostnad 600:- per år. Till skillnad från de flesta andra leverantörer har vi även ett forum på vår hemsida där man kan ställa frågor och föra fram sina synpunkter.

4. Kan ni nämna några funktioner i ert bokföringsprogram som ni är extra stolta över och som ni ser som ett stort plus?

UNI_BAS innehåller bokföring, fakturering, kunder, leverantörer, artiklar, inventariebok och deklarationshjälp.
Man slipper Debet/Kredit och kan hantera systemet även om man inte är expert på bokföring.

UNI_BAS innehåller en mängd olika videoinstruktioner som på ett lättsamt sätt hjälper användaren vidare. Gå in på vår hemsida och titta på den allmänna videointroduktionen!

UNI_BAS kan via telefon för ett par hundralappar byggas ut med lagerredovisning, offerthantering, orderhantering, avtalsfakturering,valutahantering osv. osv. - köp inte mer an vad du behöver - lägg istället till vid behov.

5. Passar ert/era program till alla företag, bolagsformer och antal anställda eller riktar ni er till en viss målgrupp?

Vi riktar oss till små företag. Programmet har inga begränsningar - det spelar ingen roll vilken bolagsform, omsättning, bokföringsmetod, bokföringsår, antal anställda etc.

6. Vad tycker ni är viktigt när man som nystartad företagare ska välja bokföringsprogram?

- Köp inget program utan att ha testat programmet i lugn och ro på den egna datorn.

- Köp inget bokföringsprogram! Om man istället köper ett program som även innefattar fakturering och leverantörer, då sköter man sin bokföring på mindre än halva tiden eftersom mycket av bokföringen då kan skötas automatiskt. Ett sådant program behöver ändå inte kosta mer än strax över tusenlappen.

- Köp inte ett alltför avancerat program. Om du har ett litet företag, behöver du sällan avancerade program med lagerredovisning etc. Men om behoven skulle uppstå - förvissa dig om att du kan bygga ut programmet till en rimlig kostnad. Fråga alltid vad "nästa steg" kostar.

- Om din revisor säger att du ska ha samma program som han har. Tänk då på att hans program är avsett för den som är expert på bokföring. Om du själv inte är expert, kanske du borde ha ett annat program oavsett vad han säger. Huvudsaken är att programmet du väljer kan exportera din bokföring till hans program - s.k. SIE export (SIE= Standard Import Export)

- Var vaksam på hur du betalar ditt program - hyr du - abonnerar du eller köper du programmet. Många program säljs så att du måste betala samma avgift varje år och om du inte betalar, då stängs programmet av.

Besök Unicell här

 

Visma SpcsVisma Spcs

1. Med en eller ett par meningar – Varför ska man välja ert bokföringsprogram?

På Visma Spcs arbetar vi utifrån filosofin att hitta den bästa lösningen för varje kund. Lösningen kommer vi fram till genom att diskutera kundens behov och ställa dem i relation till vårt breda utbud av program och tjänster. På det sättet kan vi hitta bra och effektiva lösningar för alla typer av kunder.

Visma Spcs har 25 års erfarenhet, en mycket stark ekonomisk ställning och är den klart marknadsledande leverantören på marknaden. Årliga Sifomätningar visar att fler än hälften av landets småföretagare använder ett bokföringsprogram från Visma Spcs.

2. Vad kostar era bokföringsprogram?

Vårt billigaste program heter Visma Enskild Firma och kostar 790 kronor inklusive första årets serviceavtal. Det är ett utmärkt program för den som driver enskild firma och inte vill lägga tid på att lära sig hur debet och kredit fungerar. De sakerna sköter programmet. I princip behöver användaren bara lägga in sina företagsuppgifter - och firmans logotyp. Sedan är det bara att börja fakturera. Programmet bokför fakturor och alla andra intäkter och kostnader på ett mycket smidigt sätt. När verksamhetsåret är slut gör programmet de nödvändiga årsavslutsdokumenten samt näringsbilagan till deklarationen.

För den som driver aktiebolag finns motsvarande funktioner i programmet Visma Eget Aktiebolag. Det kostar 1.990 kronor inklusive första årets serviceavtal.

Den som vill arbeta mer traditionellt med sin bokföring kan välja Visma Administration 200 för 1.290 kronor inklusive första halvårets serviceavtal. Det här programmet innehåller bokföring samt funktioner för budget, leverantörsreskontra och utbetalningar. Programmet är en bra instegsprodukt för den som räknar med att verksamheten ska växa. Då är det bara att uppgradera till de större programmen i serien Visma Administration.

3. Om man har frågor efter att ha investerat i ert bokföringsprogram, hur funkar supporten?

Visma Spcs har landets största supportavdelning när det gäller att hjälpa småföretag med deras program. Av företagets 300 medarbetare jobbar drygt 100 på supportavdelningen. Det gör att vi inte bara kan hålla acceptabla svarstider utan att vi också kan bygga upp en mycket bred kunskap. I våra kundundersökningar får supporten mycket höga betyg och den har också vunnit priser i tävlingar som exempelvis SM i kundvård. Visma Spcs erbjuder support per telefon, via mejl och via fax. Vi har också en omfattande dokumentbank på vår hemsida.

4. Kan ni nämna några funktioner i ert bokföringsprogram som ni är extra stolta över och som ni ser som ett stort plus?

Alla som använder program från Visma Spcs har fri tillgång till nyhets- och informationstjänsten Visma Infoline. Den utgörs av ett internetfönster inne i programmen, där vi dels publicerar aktuella nyheter som rör småföretagare, dels ger tidsanpassade tips om exempelvis momsredovisning och lönekörningar. Visma Infoline har närmare 90.000 dagliga besökare.

Via internet kommer kunderna även åt våra elektroniska tjänster på Visma Online. Här finns för närvarande tjänster för kreditupplysning, reseräkning, tidsstämpling, projekttider, säkerhetskopiering, sms samt fakturahantering och ekonomiöversikt i samarbete med kundens redovisningsbyrå.

5. Passar ert/era program till alla företag, bolagsformer och antal anställda eller riktar ni er till en viss målgrupp?

Visma Spcs har program och tjänster för samtliga bolagsformer samt dessutom för föreningar och ideella organisationer. Huvudmålgruppen är småföretag med 0-20 anställda, men vi har också många kunder inom föreningslivet och i skolan, där vi erbjuder mycket förmånliga licensvillkor för att skolorna ska kunna använda våra program i utbildningar på ekonomiområdet.

6. Vad tycker ni är viktigt när man som nystartad företagare ska välja bokföringsprogram?

- Låt din verksamhet bestämma vilket datastöd du behöver i ditt företag.

- Om det administrativa arbetet inte hör till verksamhetens kärna kanske du rent av ska fundera på att lägga ut det jobbet – helt eller delvis – på en redovisningsbyrå. Om administrationen däremot är en del av själva verksamheten kan det vara klokt att ta hand om den själv. Det kan exempelvis gälla om du tänker bedriva handel via internet och vill koppla nätbutiken till ditt varulager, din fakturering och din bokföring.

- Rent allmänt är ett bra råd att satsa helhjärtat på affärsidén i inledningsskedet och först därefter utvärdera hur många av de administrativa rutinerna som du ska sköta själv. Därefter kan du ta det i tur och ordning. Lämpligt är då att börja med fakturering och därefter bokföring.

- Om du osäker på hur du ska datorisera ditt företag – fråga en revisor eller en redovisningsbyrå som du tänker samarbeta med. Där brukar det finns bra kunskap om vad som finns på marknaden, eftersom de arbetar yrkesmässigt med olika administrativa program och ofta också har provat program från flera leverantörer. Du kan då också få råd om vilka programvaror du ska satsa på med hänsyn till de program de själva använder. Om programmen ”samarbetar” med varandra sparar både du och din byrå tid på att överföringar mellan programmen underlättas.

Besök Visma Spcs

 

Xdesk bokföringsprogramXdesk

1. Med en eller ett par meningar – Varför ska man välja ert bokföringsprogram?

Vi är en av få leverantörer av bokföringsprogram som fullt ut utnyttjar fördelarna med Internet.
I med att våra program är helt Internet baserade behöver ni aldrig arbeta med säkerhetskopiering eller uppdatering av programversion, detta är något vi helt sköter åt er.

Varje gång ni loggar in är det alltid senaste versionen och er data (verifikationer) är alltid väl säkerhetskopierade.
Våra program är under ständig utveckling där vi i försöker vara ytters lyhörda till våra kunders önskemål.

När ni köper ett program gör ni detta genom ett månadsabonnemang med enbart en månads uppsägningstid, ni har därför ingen dyr uppstartskostnad.
Som en garanti att inte köpa grisen i säcken har alla nya kunder möjligheten att prova våra program helt fritt i två månader, helt utan krav på att fortsätta.

Men två månader gratis, varför gör ni detta?
Det gör vi för att du som användare ska få chansen att verkligen utvärdera om detta system är något för dig, samtidigt som vi nu av erfarenhet ser att de flesta som börjar prova våra program också fortsätter som mycket nöjda kunder.

2. Vad kostar ert bokföringsprogram?

Xdesk Bokföring kostar 49 kr/mån, likaså Xdesk Fakturering. Xdesk Order kostar 39 kr/mån och Xdesk Lön 59 kr/mån.

3. Om man har frågor efter att ha investerat i ert bokföringsprogram, hur funkar supporten?

All support ingår i priset. Support sker via online formulär och e-post svar, där en fråga/fall oftast har en full lösning/svar inom en timme under kontorstid.
Övrig tid kan svaren vara något längre, men dessa tider håller oftast minst 24/7/365 support med svar inom maximalt 12 timmar.

4. Kan ni nämna några funktioner i ert bokföringsprogram som ni är extra stolta över och som ni ser som ett stort plus?

Våra program innehåller alla grundfunktioner som man kan förvänta sig av ett modernt administrations program, de är effektiva och lättanvända där grundtanken är att man inte ska behöva betala för onödiga funktioner som man aldrig använder. Givetvis finns det en hel del guldkorn, som tex att alla fakturor, rapporter och lönebesked enkelt kan distribueras via e-post för att spara onödiga kostnader.

Det bör även nämnas att tex. debet och kredit fälten även fungerar som miniräknar där man kan summera, addera eller multiplicera belopp, något som är mycket användbart när man sitter och bokför och därigen slipper plocka fram sin miniräknare.

Den stora fördelen med Internetbaserad program är dock tillgängligheten, att flera personer kan sitta och jobba med samma data men från olika platser.
Att man tex via telefon kan prata med sin revisor i nästa stad, logga in och sed titta på samma siffror.

5. Passar ert/era program till alla företag, bolagsformer och antal anställda eller riktar ni er till en viss målgrupp?

Ja, våra program passar alla. I första hand riktar vi oss åt små och medelstor företag, men vi har även mycket nöjda kunder i kategorin större.

6. Vad tycker ni är viktigt när man som nystartad företagare ska välja bokföringsprogram?

Att man väljer ett program som innehåller de funktioner man behöver, är säkert och uppdateras kontinuerligt.
Det är också viktigt att man trivs med programmet och förstår hur det fungerar, så att bokföringsarbetet inte blir något jobbigt.
Att köpa ett komplicerat  dyrt program är oftast till större problem än nytta.

Besök Xdesk här

 

ZenconomyZenconomy logga

Kortfattat – Varför ska man välja ert bokföringsprogram?

Du ska använda Zenconomy för att det finns en risk att det blir roligt med bokföring. Vi utvecklar Zenconomy löpande med två mål:

Increase Awesome – Vi vill att bokföring ska vara ett verktyg som gör att du kan förstå hur du tjänar pengar så att du kan fatta smartare beslut för ditt företag.

Reduce Suck – Vi slipar hela tiden bort omständig administration, svårtydda formulär och repetetiva arbetsuppgifter vilket gör Zenconomy mer njutfullt att använda .

Vad kostar det?

Varje företag har obgränsat antal användare, obegränsat antal fakturor, obegränsat antal kunder, obegränsat allt.

Zenconomy Bokföring
69 :- /månad

Zenconomy Fakturering:
69:- /månad

Om man har frågor efter att ha investerat i ert bokföringsprogram, hur funkar supporten?

Vårt mål är noll suport-ärenden. Vi vill att alla ska kunna använda Zenconomy utan att vara beroende av någon annan. Därför erbjuder vi också gratis teknisk support per mail till alla våra kunder om det skulle behövas.

Vi kan också rekommendera tredje part för bokförings-support och har ett annat spännande projekt på gång för de som inte är så slipade på bokföring.

Kan ni nämna några funktioner i ert program som ni är extra stolta över och som ni ser som ett stort plus?

Poängen med ett bokföringsprogram är inte enskilda funktioner, utan att helheten hänger ihop. Att det i Zenconomy finns en genomgående tanke från att köpet genomförs tills bokföringen hamnar i arkivskåpet – det är vi stolta över.

Passar ert/era program till alla företag, bolagsformer och antal anställda eller riktar ni er till en viss målgrupp?

Zenconomy är byggt för de som inte har så mycket erfarenhet av bokföring. Därför riktar vi oss främst till de allra minsta bolagen. Zenconomy fungerar för alla företagsformer, men mest nytta kommer du ha av det om du har ett Aktiebolag, Enskild firma, Handelsbolag eller Kommanditbolag

Vad tycker ni är viktigt när man som nystartad företagare ska välja bokföringsprogram?

Man ska fråga sig om man verkligen ska bokföra själv eller kanske lägga ut det på en konsult. För att vara framgångsrik som företagare måste du fokusera på de saker du är bra på. Det går tillexempel att få ner sina skattekostnader väldigt mycket om man vet vilka bokföringsregler som gäller, det kommer man bara lära sig om man har ett intresse av bokföring.

Besök Zenconomy här

 

zervant loggaZervant

1. Med en eller ett par meningar – Varför ska man välja ert bokföringsprogram?

Som egenföretagare med enskild firma är Zervant det utmärkta valet! Vi vill underlätta det ekonomiska och administrativa arbetet genom att göra bokföring enkel. Samtidigt får du en fullständig överblick av företagets ekonomi med utförliga rapporter och smarta diagram.

2. Vad kostar ert program?

Bokföringen är helt gratis för vem som helst.
Faktureringen kostar från 59kr/månad.

3. Om man har frågor efter att ha investerat i ert program, hur funkar supporten?

Alla användare har tillgång till fri support. Uppgraderar du ditt användarkonto och blir betalande kund får du även tillgång till vår exklusiva premiumsupport som garanterar svar inom 24 timmar (vardag).

4. Kan ni nämna några funktioner i ert bokföringsprogram som ni ser som ett stort plus?

Det vi är mest stolta över är egentligen den automatiska bokföringen som sker då du även fakturerar i Zervant. Vi får också väldigt mycket beröm för vår lättanvända gränssnitt och stilrena design, med tanke på vårt fokus på enskild firma är det viktigt att det är så enkelt som möjligt att använda bokföringsprogrammet.

5. Passar ert/era program till alla företag, bolagsformer och antal anställda eller riktar ni er till en viss målgrupp?

Bokföringen i Zervant görs enligt kontantmetoden och därav lämpar sig bokföringsprogrammet främst för enskild firma och små företag. Fakturering och tidrapportering i Zervant passar däremot de flesta företag oavsett bolagsform.

6. Vad tycker ni är viktigt när man som nystartad företagare ska välja bokföringsprogram?

1. Prova innan du bestämmer dig! Vi erbjuder alltid en 30 dagars helt kostnadsfri prövotid med obegränsad tillgång till alla funktioner i Zervant (alltså även fakturering och tidrapportering) just för att du ska kunna bekanta dig med programmet innan du behöver ta ett beslut. Gällande bokföringen är det som sagt alltid gratis att bokföra med Zervant, så efter din 30 dagars prövotid går ditt avtal automatiskt över till gratisversionen och du kan fortsätta bokföra som vanligt.

2. Fråga om du inte förstår. Det tar alltid lite tid innan man är helt hemma med ett nytt program och ibland är det lätt att missa en detalj som underlättar arbetet. Så fort du känner dig osäker eller tveksam - hör av dig till supporten så kan de garanterat hjälpa dig med dina funderingar!

3. Betala bara om du känner dig 100% nöjd. Med antalet bokföringsprogram som finns att tillgå på marknaden finns det ingen anledning att nöja sig med något halvdant, särskilt inte om det är pengar du investerar i programmet!

Du vet att du hittat rätt bokföringsprogram när du känner att bokföringen plötsligt är både enkel och till och med rolig!

Besök Zervant här

Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
1 kommentarer
2009-06-02 20:10
Bra initiativ - fortsätt gärna med faktureringsprogram och löneprogram!
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.