Att göra andra människor glada och lyckliga är det högsta uttrycket för framgång, men det är nästan omöjligt att göra andra lyckliga om du själv inte är lycklig.

Här kommer nio små förändringar du kan göra till en del av din dagliga rutin. Om du är som de flesta andra människor så kommer det omedelbart att öka mängden av lycka i ditt liv.

1. Börja varje ny dag med förväntan

Om det finns någon stor sanning om livet, är det att livet oftast lever upp till – eller ner till – dina förväntningar. Därför, när du vaknar upp på morgonen och stiger upp ur sängen, bör din första tanke vara att ”någonting underbart kommer att hända idag”. Och vet du vad? Du kommer troligtvis att få rätt!

Lästips: Utöva personligt ledarskap i ditt liv genom 7 goda vanor

2. Ta dig tid att planera och prioritera

Den vanligaste källan till stress är uppfattningen att du har för mycket att göra. Hellre än att oroa dig över det, välj ut en sak som, om du får det gjort idag, kommer att ta dig ett steg närmare till ditt främsta mål och syfte i livet. Gör sedan den saken först av allt.

Läs vidare: Hur du undviker att skjuta upp viktiga saker

3. Ge en gåva till alla du möter

Jag pratar inte om en formell, väl inslagen present. Din gåva kan bli ett leende, ett tack eller uppmuntran, en gest av artighet, eller en trevlig nick. Och hjälp de som behöver hjälp.

4. Undvik politiska konversationer

Argument om politik eller religion har aldrig något ”rätt” svar, men de får definitivt människor upprörda över saker som de inte kan kontrollera. När sådana ämnen kommer upp, avfärda dem då genom att säga något liknande ”att tänka på sådant ger mig huvudvärk” eller ”det finns roligare saker att prata om”.

5. Anta att människor har goda intentioner

Eftersom du inte kan läsa tankar så kan du aldrig veta varför människor agerar som de gör. Att tillskriva andra människor onda avsikter för konstiga beteenden tillför bara elände i ditt liv, medan om du antar att människor generellt sett har goda avsikter så lämnar du det öppet för försoning.

6. Ät högkvalitativ mat långsamt

Ibland kan vi inte undvika att stoppa i oss något snabbt för att hålla oss igång. Trots det bör du minst en gång om dagen försöka äta någonting riktigt utsökt, som en liten bit fin ost eller en lyxig choklad. Fokusera på det du äter, smaka, njut.

7. Släpp fokus på dina resultat

Den största fienden för lycka är oro som kommer av att fokusera för mycket på saker som ligger utanför din kontroll. När du har vidtagit åtgärder finns det vanligen inget mer du kan göra. Fokusera på det du håller på med just nu istället för några konstiga fantasier om vad som skulle kunna hända.

Se även: Ta vara på dagsljuset – det är dyrbart

8. Stäng av TV:n i bakgrunden

Många hushåll lämnar sina teveapparater på som ett bakgrundsljud medan de gör andra saker. Hela poängen med kommersiella tevekanaler är att du ska intalas att du är så missnöjd med ditt liv att du måste köpa fler saker för att bli lyckligare. Varför fortsätta programmera dig själv undermedvetet till att bli en konsument utan egen vilja?

Mobiltelefon och andra skärmar bör med stängas av större delen av dagen.

9. Avsluta varje dag med tacksamhet

Precis innan du går till sängs på kvällen, ta då för vana att skriva ner minst en underbar sak som hände under dagen. Det kan vara något så litet som att du hörde ett barn skratta eller något så stort som en miljonaffär som gick i hamn. Vad det än är – var tacksam för den dag som varit, för den kommer aldrig att komma åter.

Källa: Inc.com

Missa inte: Läs även Tacksamhet ger rikedom och lycka


0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.