Här är ett produktivitetstips som jag delat med mig av till några av mina kunder och vänner. Och som har gett dem mycket bra resultat. Pratade just med en av dem på telefon och han sade, ”Så här mycket har jag inte fått gjort på flera år”.

Om du tar tipset på allvar kommer du också att få mycket mer gjort, känna dig mindre stressad och tjäna mer pengar. Intresserad? Bra.

Här är tipset: Läs inte din e-post direkt på morgonen. Varför? Svaret är barnsligt enkelt. Men det är få som tänker på det. När du kollar din mejl direkt på morgonen så hamnar du oftast i ett reaktivt tillstånd. Och vad menar jag med det? Helt enkelt att du reagerar på saker som händer istället för att vara proaktiv och få saker att hända.

När du kollar mejl direkt på morgonen så kan det finnas både positiva och negativa nyheter till dig. Vad händer om nyheterna är negativa? Till exempel en kund som är missnöjd? Då börjar du antagligen dagen med att försöka lösa problemet. Och då är du direkt i en reaktiv spiral som kan strula till resten av dagen.

Därför är det bättre att bestämma specifika tider när du kollar av mejlen. Och det här är inte lätt. Vissa dagar kanske du inte har extremt mycket att göra och då är det lätt att ”bara kolla av” inboxen. Gör inte det. Bestäm en eller två tidpunkter när du kollar mejlen. Till exempel klockan 12.00 och klockan 16.00. Eller ännu bättre; kolla bara av mejlen en gång per dag.

Och vad ska du göra direkt på morgonen? Börja med att jobba med något som tar dig närmare dina mål, oavsett vad det här. Gör det i en eller två timmar på morgonen så tar du dig snabbare framåt.

Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.