Sjöson AB i Göteborg är ett bolag som brinner för att bygga framgångsrika företag och utveckla fastighetsprojekt. Som moderbolag äger de ett flertal bolag i olika branscher. Och de startar hela tiden nya.

– Vi vill ha våra nya bolag snabbt, för att kunna starta nästa affär. Tiden finns inte för att skapa allt själva, det kan ta flera månader. Därför köper vi oftast lagerbolag, säger Louice Lundgren Tutak, ekonom på Sjöson.

Pedagogiskt och lätthanterligt

När Fortnox började sälja lagerbolag, som är färdigregistrerade aktiebolag, under 2021 blev Louice nyfiken. Och eftersom hon redan använder Fortnox företagsplattform var steget till att beställa ett lagerbolag kort.

– Fortnox hänger med på den digitala resan och programmen är väldigt pedagogiska, så jag ville testa att även köpa lagerbolag. Att få själva bolaget gick supersnabbt. Sedan är det såklart alltid lite extra att göra utöver det, som att fixa bankkonto. Med det inräknat tar det några extra dagar, säger Louice.

Men det gick inte bara snabbt – att köpa lagerbolag hos Fortnox var också enkelt.

– Alla hjälptexter är väldigt bra. Det är lätthanterligt, vilket är bra för den som inte är van vid att köpa lagerbolag. Jag hade även bra kontakt med supporten när jag startade upp allt. Jag fick snabb och bra service, och är jättenöjd, säger Louice.

"Rekommenderar verkligen lagerbolag"

Louice har inte bara köpt lagerbolag genom Fortnox. Hon och hennes kollegor har jobbat i företagsplattformen ett tag.

– Vi använder Fortnox för majoriteten av våra bolag. Det har vi gjort i ungefär åtta år och jag är supernöjd.

Framtiden, då? Hittills har Louice hunnit köpa en handfull lagerbolag via Fortnox. Och fler lär det bli.

– Jag rekommenderar verkligen att köpa lagerbolag. Det är bra både kostnads- och tidsmässigt, tänk den tid man annars får lägga ner om man ska göra allt själv. Köper du ett lagerbolag minskar du även risken att något blir fel i registreringen, avslutar Louice.

Sugen på att starta bolag snabbt?

När du köper ett lagerbolag hos Fortnox får du organisationsnummer och bolagshandlingar inom två timmar. Och vi vill att det ska vara enkelt för dig att starta och komma igång med ditt nya bolag – därför hjälper vi dig genom hela processen.

Testa ett enklare sätt att starta aktiebolag

1 kommentarer
2022-08-16 10:31
Det är ju förståeligt att man vill sälja lagerbolag, men det finns en del som jag tycker talar emot det.
Just start av AB är en sak som Bolagsverket verkligen lyckats snabba upp och förenkla. Gör du det hela via Verksamt så kostar det 1900 och registreringen går på max 1 vecka om allt stämmer, och man har en bra bankkontakt som vet hur det fungerar med digitala bankintyg. Då har du ett bolag med rätt styrelse och namn direkt.
Köper du ett lagerbolag så får du visserligen en generalfullmakt så du kan använda det direkt. Däremot måste både styrelse och namn bytas. Ett styrelsebyte går på nån timme, medan namnbyten kan ta en månad. Lämnar man då in båda bytena i samma anmälan, ja, då är det den längre tiden som gäller innan du har ditt bolag som du vill ha det.

Jag anser att lagerbolagen mer eller mindre har spelat ut sin roll iom de nya digitala tjänsterna hos Bolagsverket.
Se mer...
0
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.