Startsida
av Redaktionen
Redaktionen
Författare på Foretagande.se i Älmhult
91 foruminlägg
1355 artiklar
Att driva företag, stiftelse och projekt är fullt av utmaningar, inte minst i att hitta den rätta matchningen med rätt nätverk, samverkan, strategi för utveckling eller finansiering. Inte minst är det klurigt för alla som inte bor i storstad och har alla ”rätta” kontakterna.

Joacim och Tina Sager i Connecting Group Sverige AB har som många andra lagt mycket tid och kapital på nätverk som inte uppfyllt deras behov eller gett det önskade resultatet och tröttnade till slut.

”Vi har arbetat många år med EU-finansiering och därefter med stiftelser och vet att det finns mängder med kapital och möjligheter. Många stiftelser sitter på stort kapital men får inte rätt ansökningar för att dela ut det. Det är ju inte klokt tänker vi.”

Alexander Bard, vår kloka framtidsfilosof, talar om att individualismen är död, dividismen, dvs samverkan är framtiden. Och han har ju haft rätt förr i sina framtidsspaningar.

Om MatchMore

MatchMore är nätverket och plattformen för alla typer av organisationer som stiftelser, stiftelseägda verksamheter, företag, investerare och projekt som antingen erbjuder eller söker finansiering, kunskap, partners och samverkan för att stärka sin tillväxt för framtiden.

Genom MatchMores matchnings-verktyg, event och möten (digitalt och live) kan du sammankopplas med nya affärsmöjligheter och skapa värdefulla kontakter som för er organisation framåt och närmare era mål.  

Testa här utan kostnad i 30 dagar

I Sverige finns idag över en miljon bolag och drygt 19 000 stiftelser men tyvärr alldeles för lite samverkan emellan dem. Samverkan behövs då både stiftelser, investerare och bolag har resurser som bra projekt behöver för att kunna genomföras. Vi läser i en studie från Handelshögskolan i Stockholm: ”Bokfört värde på tillgångarna för de registrerade stiftelserna uppgick år 2004 till ca 270 miljarder kronor. Marknadsvärdet är troligen det dubbla. 2017 uppskattades förmögenheten till drygt 500 miljarder kronor *. Därtill kommer svenska fonder som har flera miljarder kr.”  *(källa: Foudations in Sweden, their scope, roles and visions, F.Wijkström och S Einarsson, Handelshögskolan i Stockholm)

Vår idé kring ett nätverk som matchar medlemmar startade redan 2015 då vi gjorde en Vinnova-ansökan för den första grundidén. Vi skissade vidare och kom fram till att samverkan mellan fler än bara företag är av nytta och att det inte behöver vara en hel verksamhet som matchas utan även enskilda idéer och projekt där man kan finna sin samverkan. Därför är det naturligt att inkludera föreningar, stiftelser och investerare i nätverket där deras projekt kan matchas med varandra.

Det tog fem år till våren 2020 då pandemin slog till och det blev förbjudet att mötas för vår idé att bli färdig och börja få gehör. Större företagsorganisationer och internationella nätverk har varit mycket positiva till idén som kom att kallas för matchmore.se. Vi ser en framtid där alla länder har en MatchMore, där länderna kan kopplas ihop i en global matchning som då blir en export av organisationer som matchas internationellt och den framtiden är enormt spännande!

MatchMore bygger i grunden på samma princip som en dejtingsida men i stället för att finna din partner i kärlek finner du din företagssamverkan. Nätverket ska fungera både digitalt och live.

Vi lyssnar åter på Alexander Bard som beskriver Burning Man, där deltagarna skapar innehållet tillsammans. Vi tänker likadant, vi skapar möjligheten, ni fyller den med intressant innehåll. Vi hittade ett fantastiskt utvecklingsteam i Cgit AB, som har jobbat sig svettiga för att få till allt på det sätt vi önskat.

Och nu är vi äntligen klara och går live. Vår dröm och idé är redo!

MatchMore - nätverket som gör skillnad.

Har du någon fråga eller vill veta mer? Kontakta:

Joacim Sager

joacim.sager@c-group.se

0761-602210

Visa kommentarer 0
Du måste registrera dig som medlem för att skriva en kommentar.. för att registrera dig som medlem.