stämningsansökan gratis mallDet finns olika typer av stämningsansökningar. En vanlig typ är fullgörelsetalan, dvs. att någon ska göra något som att betala ett visst belopp, och ett vanligt yrkande är skadeståndsyrkande.

Vi har upprättat en mall för en sådan stämningsansökan. Meningen med mallen är att den ska vara så enkel som möjligt och kunna användas i många olika rättsområden. Vi har också bifogat ett exempel på en stämningsansökan och kortare förklaringar om dess olika delar. Det har vi gjort för att ytterligare praktiskt förankra vår teoretiska mall.

Var väldigt noggrann. Men var inte orolig. Skulle ni missat något i er stämningsansökan skickar domstolen ett kompletteringsföreläggande om att den är ofullständig. Ibland kan domstolen vara väldigt konkret om vad ni behöver göra för att komplettera. Ibland kan de formulera sig mycket abstrakt.

Meningen med denna mall är att hjälpa dig som företagare att hoppa över ombud och gå upp i domstol själv. Det är avsett för att vara behjälpligt i tvistemål av enklare karaktär och mål avseende mindre belopp.

Mall och exempel på stämningsansökan är helt gratis.


Notis: När du vill spara mallen i PDF för att ladda upp eller mejla till någon, så rekommenderar vi att du laddar ner något av följande gratisprogram: CutePDF-Writer eller PDF-creator (En ny skrivare kommer att synas när du installerat och väljer att skriva ut genom att trycka på knappen "skriv ut" i mallen. Nu kan du spara filen som en pdf på din hårddisk. Originalfilen du laddat ner ovan sparar du på din dator tills nästa gång du ska använda den.)

Adobe readerHär kan du ladda ner den senaste versionen av Adobe reader. (Dokumentmallen fungerar bäst i den senaste versionen.)

1 kommentarer
2020-04-28 09:11
Intressant läsning, kan dock ibland vara svårt att företräda sig själv. Hittade en annan artikel som kanske kan hjälpa andra i framtiden, https://www.vasaadvokat.se/stamningsansokan-sa-har-gor-du-komp Se mer.. Intressant läsning, kan dock ibland vara svårt att företräda sig själv. Hittade en annan artikel som kanske kan hjälpa andra i framtiden, https://www.vasaadvokat.se/stamningsansokan-sa-har-gor-du-komplett-guide/

Lycka till med din stämningsansökan!
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.