avskrivning - skrivare, programvara

5
Jag kommer snart att köpa en dator, skrivare och programvara till mitt företag (enskild firma).Skrivaren och programvaran kommer var för sig kosta under 5000 kr, men datorn kostar mer, så den måste jag göra avskrivning på. Det jag undrar är om jag måste göra avskrivning på skrivaren och programvaran också, eftersom de hör till datorn, eller finns det något sätt att undvika det?
Liljegren webb & design - www.liljegrenwd.se
- användarvänliga, målgruppsanpassade hemsidor och trycksaker, till ett bra pris
589
1
Sätt att undvika? Tja, du bokför skrivaren som förbrukningsinventarie och programvaran som programvara. Dvs båda som kostnad, inte svårare än så.
134
Köper du allt från samma ställe i samma beställning, mot faktura eller kortbetalning? [br] [br]Det är i alla fall som föregående talare sade... [br] [br]Bokför datorn som "datorer företaget" [br]Skrivaren som "förbrukningsinventarie" (5460?) [br]Programvaran som "programvara" [br] [br]Sen när året närmar sig sitt slut är det datorn du kommer få skriva av. [br] [br]Just nu kommer jag inte ihåg kontona då jag sitter på kontoret, men undrar du och ingen annan skrivit kan du skicka ett PM. [br] [br]MVH [br]Per
/ www.peffen.com // Grafisk formgivning för tryck & webb

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.