Sålt tjänst innan F-skatten var godkänd

3
Tjo!
Startade en enskildfirma förra året för att sälja tjänster till privatpersoner, tänk er likt städhjälp i väldigt liten skala. Jobbade in ca 3000kr i omsättning med RUT-avdrag under hela 2019, och körde som momsfri/momsbefriad.

Men jag tog första "uppdraget" och fakturerade 2 veckor innan F-skatten var godkänd.
-Hur ska detta redovisas/tas upp i det förenklade årsbokslutet?
-Varor ska ju vara ok att sälja innan man har F-skatt men hur funkar det med tjänster?
-Går det och ringa in till skatteverket och få hjälp om hur detta ska "bokföras"?
967
85
Hej, Så länge man inte fakturerat innan man fått sin f-skatt så går det bra. Nu när du gjort det så ställer det till en hel del för din köpare då du utfört arbetet som privatperson.
www.bocekonomi.se - Redovisning, nyföretagande, företagsutveckling
3
[quote="Johan Boström" post=41644]Hej, Så länge man inte fakturerat innan man fått sin f-skatt så går det bra. Nu när du gjort det så ställer det till en hel del för din köpare då du utfört arbetet som privatperson.[/quote] Blev en aning tokigt detta, har dessutom angivit "godkänd för F-skatt" på fakturan, och lagt till moms på den? hur arga kommer de bli på detta?
904
52
Med största sannolikhet är det så att ingen av de som du tänker dig kommer att bli arga någonsin kommer att få veta att du skickade en faktura innan du hade f-skatt. Den informationen skickas alltså inte någonstans med någon automatik.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.