Kanske en dum fråga men MÅSTE man betala ut semesterersättning?

36
Vi är ett litet AB med 3 anställda. Måste man betala ut semesterersättning? Alltså göra ett avdrag för semesterersättning vid varje lönekörning? I mitt bokföringsprogram kan man välja att inte räkna med semesterersättning men är det lagligt eller måste man göra en avsättning för semester varje månad?
632
3
Om du bokar upp semesterlöneskuld eller inte varje månad i bokföringen eller inte spelar inte stor roll. Det är ju dock bra om man visar "rätt" resultat varje månad.[br][br]Vet inte vad du menar med att göra avdrag för semester varje månad.[br][br]Semesterersättning är dock lagstadgat och därmed ett krav. [br][br]Är det era egna löner (som ägare) så gör ni givetvis som ni vill, för ni kan ju ta så mycket lön som ni känner för varje månad.
36
Ok ja jag menade att om vi som ägare inte VILL ta ut semester, måste vi det??
632
3
Du lär väl inte dra dig själv inför rätta och kräva dig själv på pengar som du är skyldig dig själv för semesterersättning?  ;)[br][br]Nämen allvarligt så behöver du inte oroa dig om det är din egen lön. Om du vill så kan du ju bestämma att lönen du tar ut är inkl semester. Det är ju du som bestämmer...

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.