Anders Österlin, Linus Segerud och Joar Svensson är grundare till den digitala valstugan Askr.se. Sedan smygstarten den 23:e juli fortsätter tjänsten att öka i användarantal, både gällande besökare, ställda frågor och anslutna politiker, för var dag som går. Varför? Delvis på grund av ett riktigt bra teamwork menar Anders Österlin.

Askr.se grundades och startades av tre personer, något som Anders Österlin, en av grundarna, tror har mycket att göra med att de tillsammans har lyckats driva sin affärsidé framåt. Att driva ett företag för sig själv kan visserligen innebära snabbare beslut, större egen kontroll över sin tid och ett mindre ansvar för andra, men i längden för vissa företag tror Anders Österlin inte att ensam alltid är stark. För en del företag kan det istället fungera bättre med ett riktigt bra team.
 
- I längden kan det vara utmanande att vara helt ensam, beroende på vilken typ av företag man driver, säger han.
 
Istället tror Anders Österlin att vissa företag når större framgång genom att ha ett vasst och välfungerande team.
 
- Fördelarna med att jobba i ett bra team är många. Jag får till exempel mer motivation, vi kommer fram till bättre idéer genom att diskutera fram olika lösningar och vi ser saker från flera perspektiv, förklarar han.

Ännu viktigare vid startup

När ett företag är nytt blir det ännu viktigare med ett vasst team enligt Anders; utan ett bra team är det lätt att motivationen sjunker menar han.
 
- Att driva en startup är ofta som en berg-och-dalbana vad gäller utmaningar och framgångar, två saker som påverkar motivationen. Det är därför det kan vara bra att vara flera bakom ett företag, för när man är flera kan den som är i en dipp få stöd och motivation från de andra, fortsätter Anders.
 
För att ett team ska driva företaget framåt krävs det dock att det är rätt gruppdynamik.
 
- Är man i ett team som inte fungerar kan motivationen istället sjunka. Det kan sluta med att man drar ner varandra istället för upp och det är också därför som det är så viktigt att ha ett bra team. Det räcker inte att bara ha en bra idé, teamet måste också fungera, sammanfattar han.

Taggar:

0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.