Vid vissa tillfällen när jag ska presentera mig, så avslutar jag med att jag älskar att ha en godispåse med gott och blandat som entreprenör. Denna information verkar många ha svårt att få ihop, och återkopplingen blir.

Så du är ekonom, och så föreläser du på fritiden? Aha, så du kör dina pass för andra, bara för egen träning då? Eller oj, det var mycket hur hinner du med allt?

Det sägs också ofta ett vi ska ha en tydlig profil för verksamheten, men om jag vill göra fler saker i min verksamhet. Och om dom verkligen är olika, vilket ben ska jag då stå på när dom tillsammans ger mig det bästa entreprenörslivet?

Jag älskar min godispåse, ordälskare som jag är!

Så förmånen med att vara entreprenör, är just detta tycker jag. Att här får jag göra det jag älskar och är bra på. Sen om det är att jag ett par dagar i veckan arbetar med siffror, och en annan dag föreläser om mental hälsa. Eller att jag är ute och går med en Walk and Talk coaching kund i mina öron ena stunden, för att sedan sitta med på ett möte och diskuterar cancerrehabilitering inom vården.

Allt det här är eller som jag ibland säger, mina tre ben för att inte spreta allt för mycket. Det är det här jag pysslar med när jag är i arbete, men fortfarande så är det många som har svårt att få ihop mig. Det här är också orsaken till att jag idag driver mitt egna företag, ett företag där jag själv har en frihet, men med ett stort ansvar.

Jag har hört flera säga att vi ska hitta ett liv som vi inte behöver ta semester ifrån, och det stämmer väldigt bra för mig. Och det som jag också har satt på pränt i mitt liv, det är att jag har 7 dagar i veckan. Så hur kan jag använda dom på bästa sätt?

Så vad försöker jag säga i min första artikel?

Jo, det är att våga se utanför dom där kända ramarna och tänka efter, vad mer kan jag göra i min verksamhet? Du behöver inte bara ha ”ett ben” utan ta vara på dina erfarenheter och ta med det du tyckt varit roligt tidigare. Därefter så kan du skapa din godispåse som kan ge dig ett liv, som du inte behöver ta semester ifrån. Hur låter det?

Din mentala hälsoinspiratör Tina Persson i Luleå 

2 kommentarer
2023-07-03 15:51
Det låter underbart Tina! Bra skrivet och det stämmer bra in på mig också att jag vill gärna ha olika saker jag ägnar mig åt och det som är viktigt för mig är att ha aktiviteter som funkar bra tillsammans. Smakerna i godispåsen ska ju helst passa väl ihop med varandra så att jag inte vill lägga ifrån mig hela godispåsen även om den ibland tar slut eller att jag tröttnar på en slags godis som enkelt kan bytas ut mot en ny favorit! Se mer...
1
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.