Många tror att framgång, pengar och lycka bara är till för de som är smarta, de som ser bra ut, är födda i en rik familj eller helt enkelt haft tur. Självklart är fallet inte så! Men vad är det då som skiljer en som lyckas och en som misslyckas?

Här har du svaret!

Det spelar ingen roll vilket område det handlar om så är det EN sak som skiljer dem i slutändan.

Notis: Vad som menas med lycka och framgång är individuellt och helt upp till dig att avgöra. ;-)

Ska du ta den röda eller blå tabletten

Om du har sett filmen Matrix så vet du vad jag menar, om inte, se filmen. Den är värd tiden.
Vi har alla olika val att göra i livet; varje dag gör vi små val.
Det som skiljer den som lyckas är inte något som är medfött, tur eller något annat. De handlar om något mycket enklare. Något som vi alla enkelt kan påverka. Problemet är att det är så enkelt att det är lika lätt att inte göra det som att göra det.

Det handlar om de små stegen, ”uppoffringarna”; jag hoppar över festen eller tv-programmet idag för att jag ska läsa boken som gör mig till en bättre entreprenör, slå slag på golfbanan för att vinna golftävlingen, springa 3km i spåret för att må bättre, ta en liten kaka till fikat i stället för en stor tårtbit så jag håller vikten, osv., osv.

En person som tjänar 200.000kr/månad är inte heller 10 gånger smartare än en som tjänar 20 000kr. Den personen som tjänar mer har garanterat kämpat för det i många år. Hon/han har gjort små saker som de flesta kanske inte ens märker. Personen har studerat, läst och hela tiden haft i tanken att den vill uppnå en högre lön eller åtminstone prestera mer än de flesta andra. Det finns inget annat sätt!

Du kommer att ta små steg hur du än gör, frågan är bara I vilken riktning?

Vad säger media?

Dagligen går det att läsa om alla snabba klipp, hur du kan gå ner 7kg/vecka och hur du blir rik snabbt. Självklart så vill vi alla att det ska vara så men det fungerar väldigt sällan eller aldrig. Det finns inga genvägar!

Nyckeln till framgång

För några år sedan var jag på en föreläsning som handlade om framgång. Föreläsaren som är Amerikan sade helt plötsligt –

Vill du ha nyckeln till framgång?

Jag spetsade mina öron och det kändes som om tiden stannade. Nu kommer det jag söker, äntligen.

Jag ska ge er nyckeln fortsatte han. Det är en sak ni behöver göra, en enda sak.

En enda sak tänkte jag. Ännu bättre. Det ska jag väl till och med jag klara av.

Du ska läsa 30 minuter varje dag inom det området du ska bli bäst inom.

Var det allt tänkte jag… Det kan inte vara en sådan sak som skiljer mig från alla de som lyckats. Nä, det måste vara svårare än så!

Nej, det behöver inte vara svårare än så. Är det något mer praktiskt som du vill bli bra på, som t ex att måla tavlor så kanske du inte ska läsa, men principen är den samma. De små stegen gör den stora skillnaden - den som tränar blir bättre.

Så om vi sammanfattar

Gör lite hela tiden och du kommer att nå det resultat du vill, förr eller senare. Det är väl bättre att nå fram om 20 år än att inte nå fram alls? Ha för vana att lägga 15, 30 eller kanske 60 minuter varje dag på sådana saker som får dig att komma framåt, dit du vill!

19 av 20 slutar pga. att det tar tid innan man ser ett resultat. De små stegen tar tid men det är det enda sättet som fungerar i längden och det enda som skiljer oss från lycka och misslyckande!

Lycka till!

”Det är inte ansträngningen efter de stora sakerna som är mest effektivt; det är att göra de små sakerna, de vardagliga uppgifter, lite bättre och bättre.” - Elizabeth Stuart Phelps, författare, 1844-1911

3 kommentarer
sauron666
2008-03-21 03:05
Bra skrivet!!

Kom ihåg:
"Det spelar ingen roll hur snabbt du springer, om du springer åt fel håll"
(okänd)
0
Fortsätt skriva
2007-09-16 15:31
Alltid trevligt att läsa dina texter Patrik. Man kanske inte alltid håller med, men om inte annat vidgar man sitt synfält lite. Keep it up!
0
Arbetslös
2007-09-07 07:43
Det finns en sak till som behövs för att nå framgång. Ev. kunder måste ju veta att du kan erbjuda något och vad detta något är. De måste få veta vem du är och vad du klan samt fördelarna med att välja just dig! Du måste med andra ord synas. Du finns om du syns - marknadsför dig så syns det att du finns... Se mer...
0
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.