1. Bestäm och skriv ner så detaljerat som möjligt vad du vill uppnå och fokusera endast på det - Att driva två eller fler företag på samma gång är sällan till nytta för någon.

2. Fråga andra hur du ska göra - Fler än man kanske tror är villiga att hjälpa till och kanske ännu mer en person som redan har nått bra resultat; de har oftast en insikt om att hjälpa och serva andra är det enda sättet att nå riktig framgång. Om du tillhör gruppen entreprenörer som ”kan själv”, släpp ditt ego!

3. Delegera och rekrytera - Du ska och kan inte göra allt! Gör det du är bra på och låt andra göra resten. Att delegera uppgifter och ansvar kan kännas svårt men är ett måste i ett växande företag. Anställ och hyr in extern hjälp om det behövs. Du kanske inte ska städa kontoret, sköta det grafiska och samtidigt bokföra!?

4. Om ditt företag ska växa så måste även du växa - Tänk stort och försök agera som om du redan är VD för Microsoft, Ikea eller ett annat stort företag. Sätt av en stund varje dag för att läsa om något som gör dig till en bättre företagare!

5. Ta ledigt och belöna dig själv - Att ständigt arbeta ger inte alltid ett bättre resultat, många gånger tvärtom. Du förtjänar ledighet och en belöning dagligen. Att t ex korta ner din arbetsdag i utbyte mot en promenad kan göra underverk för slutresultatet. Prova så får du se!

5 kommentarer
företagsförsäljning
2009-05-03 17:16
Kan endast hålla med i ovan nämnda goda råd. Tycker att det som brukar särprägla de största entreprenörerna är väl just förmågan att inse när de behöver ta in hjälp. Precis som du säger, man kan inte göra allt själv och man måste våga lita på sina medarbetare.
0
2007-10-22 08:12
Hehe. Jag vågar aldrig chansa så jag skriver många att-göra-listor och kom ihåg lappar. Man kan ju inte vara säker om ett virus har kommit fel 🙂
0
2007-10-22 00:05
Har inte du mycket ram Patrik? ;-)

Tycker om din poängtering att man inte ska försöka ta alla arbetsuppgifter själv.
0
2007-10-21 21:57
Visst är det så.
Men det kan vara svårt, särskilt när man har mycket att göra. Men jag försöker att ta pauser när jag minst känner att jag har tid och det funkar mycket bra för mig! Man släpper arbetet för en stund ungefär som att starta om datorn för att tömma den på skräp från arbetsminnet. 🙂
Se mer...
0
2007-10-21 21:25
Bra skrivet. Att ta en dag ledigt behöver alla för att ladda batterierna.

Mvh Allhjälpen i Umeå
0
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.