Om du vill göra stora framsteg snabbare i ditt företag eller i din karriär finns det tre saker du ska göra.

1. Börja skaffa vänner i affärsvärlden

Du behöver minst ett dussin relationer med folk i din bransch, i närliggande branscher och i andra något så när relaterade branscher.

2. Skaffa minst tre mentorer

Bli kompis med dem. Och se till att utveckla en relation med alla tre som både du och de vinner på. Tänk: Vad kan jag göra för att deras liv ska bli bättre?

Se till att alla tre är smartare än vad du är och att de har större och bättre nätverk än vad du har. Dessutom ska de ha erfarenhet av de saker du är intresserad av.

Börja med att hitta en person som du vill ha som mentor och bjud honom/henne på lunch. Jodå, det är du som ska bjuda även om din blivande mentor har mer pengar. Och jo, han eller hon kommer antagligen att säga ja om du lägger upp erbjudandet på ett bra sätt. Tänk till!

Se även: Mentorer är som personliga tränare för entreprenörer

3. Skapa långsiktiga relationer med folk

Det är din framtid det handlar om. Se till att du känner många personer i olika ställningar och branscher. Du bör känna minst en jurist/advokat, en politiker och många entreprenörer och företagsledare. Dessa personer kan du ha mycket hjälp av på din färd framåt i karriären eller ditt företag.

Och det är du som ska inleda och utveckla relationen. Sitt inte och vänta på att någon ska upptäcka dig. Viktigaste av allt: Se till att dessa personer börjar se dig som en vän. Bjud på den kunskap du har. Ge så mycket du kan. Och ge den kunskapen gratis utan att förvänta dig att få något tillbaka.

Hemligheten handlar om att bli sedd som en trevlig, hjälpfull och användbar person. Kan du fylla din adressbok med folk som tänker så om dig, då blir allt mycket lättare och du kommer snabbare framåt. Du kommer att ha många lojala vänner som håller dig om ryggen och försiktigt puffar dig i rätt riktning.

0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.