Avsändare E.ON Energilösningar

Många undrar vad det höga elpriset beror på. På eon.se kan du hålla dig uppdaterad genom att läsa om det aktuella läget på elmarknaden. Dessutom förklarar prisexperten hur elpriserna sätts och vad som påverkar hur mycket du betalar.

– Min uppgift är att vara en resurs för dig som kund och förklara vad som styr elpriset och vad de geografiska prisskillnaderna beror på. Vanliga frågeställningar som dyker upp handlar om svängningar på elmarknaden, skillnaden mellan elpris och nätkostnad eller – vilket är högaktuellt just nu – prisskillnaden mellan norr och söder, säger E.ONs prisexpert Lotta Aronsson.

Fyra elprisområden påverkar priset

Lotta berättar vidare att Sverige har inget enhetligt nationellt elpris utan är indelat i fyra så kallade elprisområden. Eftersom förutsättningarna för produktion och användning av el varierar mellan områdena behöver elen överföras mellan dem för att räcka till. De stora prisskillnader som vi ser just nu i framförallt södra Sverige är bland annat en följd av detta.


Hitta rätt elavtal när priserna stiger

Det är en rad faktorer som under året har medfört stigande elpriser, och det kan vara svårt att veta vilket elavtal som är bäst under rådande läge. Genom att berätta om din verksamhet och era behov för en kunnig rådgivare kan du få hjälp att göra ett bra val. E.ONs dedikerade företagsrådgivare finns till hands för just det och ger råd anpassade för just er.

Teckna elavtal med E.ON

Oavsett prisläge brukar det löna sig att själv välja elavtal utifrån verksamhetens behov. Tillsammans med E.ONs företagsrådgivare har du alla möjligheter att hitta den bästa prismodellen för er. Det kan även vara bra att följa utvecklingen på marknaden och den egna förbrukningen. Med E.ONs digitala verktyg för företagskunder får du enkelt en helhetsbild av er energianvändning.


Hitta rätt elavtal

Kontakta E.ONs företagsrådgivare för en dialog kring det bästa valet för din verksamhet just nu.


1 kommentarer
2021-11-02 10:35
Höga priser plockas ut nu då alla vet att hela samhälls systemet snart kollapsar...så se det som att råtterna lämnar skeppet och vill ha så mycket som möjligt med sig. Det som är bra att i det nya sys Se mer.. Höga priser plockas ut nu då alla vet att hela samhälls systemet snart kollapsar...så se det som att råtterna lämnar skeppet och vill ha så mycket som möjligt med sig. Det som är bra att i det nya system som kommer påtvingas Sverige utifrån så kommer alla ges rätten och möjligheten att själv enkelt och billigt producera sin egen värme, el och drivmedel. Detta blir framförallt möjligt tack vare att när eliten snart tappar sin makt över befolkningen så kommer det 50-100 åriga teknik försprång (de nu skapar en del av sin makt via) att tillfalla allmänheten direkt...vilket kallas en "hale Mary". Ni kommer alla få se fantastiska saker så mitt tips blir:
våga vakna fullt ut samt bli prepper och värna familjen.
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.