Visste du att cirka 20 procent av befolkningen världen över är födda med en högre sensitivitet än andra? Det innebär var femte person och i Sverige över 1,7 miljoner människor. Ett annat ord för sensitivitet är intuition och vår intuition är en av våra intellektuella förmågor som varenda människa kan utveckla.

Du har säkert någon gång tänkt på en speciell person du inte sett på länge bara för att fem minuter senare springa på dem runt hörnet. Eller haft stark känsla att gå till ett speciellt ställe bara för att möta en person som kan hjälpa dig med något du funderat över en längre tid.

Det här är varken magiskt eller konstigt och det är heller inte något som bara sker vissa personer. Det är vår sensitivitet - vår intuition som talar. Din sensitivitet är därmed mycket mer än vad vi kallar ”magkänsla”. Det är en inre vägledning som gör att du kan se andra och fler möjligheter än de du har framför dig. Frågan är snarare om du vill utveckla den här delen av ditt intellekt eller inte?

Vår intellektuella förmåga

Vårt intellekt har sex väsentliga delar och de är alla viktiga för att kunna skapa nya och bättre resultat. Förrutom intuitionen är intellektets guldkorn; minne, fantasi, förmåga att skapa egna tankar, vilja och perception.

Cirka 20 procent av befolkningen föds med en högre sensitivitet än andra vilket innebär att de är utrustade med en högt utvecklad intuition. Att vara född med en högt utvecklad intuition innebär att en av de sex delarna av ditt intellekt är väl utvecklat. För de övriga 80 procenten av befolkningen är det här någonting som går att lära.

Bortom mindfulness

De senaste åren har vi lärt oss mycket om mindfulness och om att vara medvetna här och nu. Det är en god start men sällan tillräckligt om vi verkligen vill skapa nya resultat i våra liv.

Vi människor lever i paradigm och de här paradigmen baseras på våra tankar, vanor och beteenden. En kultur är ingenting annat än en samling idéer och vanor vi lever med. Den skandinaviska kulturen har inte en vana att prata om sensitivitet och missar därför ofta dess storhet.

Vi lär oss alla vid en tidig ålder hur vi ska leva, tänka och betee oss. Som barn programmeras vi av vår omgivning och snart lever vi i en tro om att det vi lärt oss är vår personlighet – dem vi verkligen är. Dessvärre är det nästan omöjligt att skapa nya resultat så länge vi tror att det vi lärt oss är vår personlighet. Utan kunskap om det här begränsar vi oss oerhört. Vi lever dessutom ut alla dessa inlärda vanor och beteenden fram till den dagen vi börjar ifrågasätta varför vi gör som vi gör. Vi kan då välja att vara mer ”mindful”, lyssna inåt och bli mer medvetna om hur vi agerar och på så sätt börja förändra på det vi en gång lärt oss.

Mindfulness är inte nog för att vi ska kunna börja skapa de resultat vi vill. Vi måste aktivt göra något var dag för att få till förändring och vi måste vara villiga att göra jobbet själva.

Ledaren inom dig

Så vad har det här att göra med ledarskap, framgång och resultat? Jo vi är alla ledare i våra liv vare sig det är privat eller professionellt. Men för att lyckas på något av dessa områden så måste vi känna oss själva. Vi måste känna våra styrkor och medvetet lägga vårt fokus där. Vi måste förstå hur våra tankar påverkar allt vi gör i våra liv.

Det är de ledare som vill fortsätta att utveckla sig själva och som förstår tankens funktion som medvetet kan skapa de resultat de vill ha. En öppenhet att lära med sensitiviten som vägledning är ovärderliga egenskaper när det gäller personlig utveckling.

Naturens lagar

Alla vill ha resultat och det är något vi alla kan lära oss att skapa. För att göra det måste vi förstå hur våra tankar styr våra resultat. Vi måste dessutom gå tillbaka till vår natur för vi lever alla efter naturens lagar. Vi vet att vi inte kan plantera ett frö och förvänta oss en frukt imorgon. Vi måste plantera och vårda det frö vi sår, vattna och rensa ogräs.

Våra mänskliga tankar fungerar på precis samma sätt. Vi måste plantera det frö vi verkligen vill skörda och inte glömma bort att omsorgsfullt vattna och rensa undan ogräs också. När vi genom vår sensitivitet lyssnar på vår inre vägledning och börjar förstå hur våra tankar styr våra liv så kan vi också ta ansvar för att förändra dem. Det är den här förändringen som ger oss möjligheten att skapa de resultat vi vill ha.

En ledare som väljer att utveckla sig själv och är villig att lära har alltid en större möjlighet att använda sig av sin inre kraft. Det påverkar i sin tur alltid en ledares medarbetare.
En del av oss är födda med en högre sensitivitet men det är något vi alla kan utveckla. När vi gör det har vi en fantastisk vägledning på alla plan i våra liv.

Läs fortsättningen: Ditt sunda förnuft

Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
3 kommentarer
2015-02-16 17:14
Hej,

Länken längst ned i artikeln verkar inte fungera.

Vänliga Hälsningar
Sofia
Ihrén
2012-11-27 21:39
Hej Janne
Tusen tack för det! Kul att du gillar det! Ja det är välbehövlig kunskap ;-) och det kommer snart mera!
Mvh Ihrén
Janne
2012-11-27 15:48
Tack för bra artikel! Du besitter kunskap som inte är så vanligt i Sverige. Har följt artikelserien och ser fram emot nästa. Enkelt och konkret som det ska va på internet. Har även lyssnat på din mentor Bob Proctor som med påverkat mitt liv positivt 🙂
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.