Tusentals verksamheter, allt från de mest kända märkesvarorna till frisören på hörnet har fans på Facebook. Det är bara en tidsfråga innan din verksamhet bör trä in på den sociala arenan och delta i dialogen för att kunna prägla den. Ju tidigare du börjar utnyttja de nya kommunikationskanalerna, desto större kommer din påverkningskraft att vara! Bli den dina kunder pratar med istället för den de pratar om på nätet. 

Facebook

Globalt sett har Facebook över 400 miljoner medlemmar. Om du föreställer dig Facebook som en nation så innebär det att Facebook har en större befolkning än USA. Sverige har över 3 miljoner medlemmar, och majoriteten av dessa är inne på sin profil varje dag – i genomsnitt hela 25 minuter. Du når flera olika åldersgrupper på Facebook, det är först när vi passerar 38 års ålder som antalet medlemmar sjunker under 50 procent av Sveriges befolkning. Med andra ord når du numera både lillasyster och morfar på Facebook. 

Större än Google

Facebook har gått om Google som den mest besökta sajten i USA och ’facebook’ är det ordet flest söker efter på Google. Allt fler väljer att bli medlem i Facebook eller andra sociala nätverk för att hålla kontakt med vänner och uppdatera sig inom olika intresseområden. Det är dina kunder, anställda och andra intressenter vi pratar om. Just därför bör din verksamhet synliggöra sig på den här sociala online-arenan redan nu, och delta i dialogen för att på så sätt kunna prägla den. Fördelen är direkt och trovärdig kommunikation, resultatet är spetsad marknadsföring, branding och innovation. Så vad väntar du på?

Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.