Under 2022 infördes nya regler som kraftigt utökar möjligheten att flytta och samla ihop utspridda dina pensionspengar, så kallade fribrev. Hela nio av tio svenskar har eller kommer att få fribrev i någon form, oftast i samband med en avslutad tjänstepension. Att samla fribreven kan ge lägre avgifter, högre avkastning och framförallt en högre framtida pension. SVT har tidigare rapporterat att pensionen kan höjas med så mycket som 360 000 kronor.

“Som konsument behöver du först och främst ha koll på din egen situation. Nio av tio svenskar har fribrev, är du en av dem? Om du är det behöver du få reda på var de finns, samt ha koll på om det finns förbättringar för dig att göra. Kan du få återbetalning av fondprovision på något av dina sparanden? Har du fribrev som kan slås samman? Vem får pengarna om du dör? När du har svaret på detta så vet du oftast tillräckligt mycket för att kunna agera på det sätt som är bäst för dig”, säger Mattias Fellenius, grundare av Svenska Fribrevsbolaget.

För att enkelt kunna få koll på din situation har SFB tagit fram en kostnadsfri pensionsanalys, där en fribrevsanalytiker sammanställer vilka fribrev du har och tar fram förslag på förbättringar. Du beställer analysen genom formuläret nedan. Analysen levereras till dig digitalt och du förbinder dig inte till något.

Vår uppmaning till dig inför 2023 är: se till att agera. Låt inte ännu ett år gå till spillo, utan se till att nästa år blir året då du tar tag i din pension! Det värsta som kan hända är att du får koll på läget.

Svenska Fribrevsbolaget är ett modernt försäkringsbolag specialiserat på fribrev. Vi har låga avgifter och rätt fonder för dig och ditt sparande. Dessutom återbetalar vi alltid all fondprovisionen tillbaka till dig, något som ger en extra boost i ditt sparande. 

0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.