Mall för skuldebrev

Vad är skuldebrev?

Dokumentmallen ”Skuldebrev” används då en borgenär önskar låna ut pengar till en gäldenär. En annan vanlig beteckning på ett skuldebrev är Revers. Skuldebrevet fungerar som ett skriftligt bevis på en skuld samt reglerar villkoren för denna avseende bl.a. belopp, ränta, amortering och dröjsmål med betalning etc. Vidare framgår personuppgifter för borgenären (den som lånar ut) och gäldenären (låntagaren). Gäldenärens betalningar skall noteras på skuldebrevet.

Gratis mall för skuldebrev

Skuldebrevsmallen är helt gratis.


Olika typer av skuldebrev

Det finns olika typer av skuldebrev. Den här typen är inte den enda vi har på Företagande. Här har du tre premiummallar; Enkelt skuldebrev, Löpande - orderskuldebrev och Löpande - innehavarskuldebrev. Förutom dessa finns det speciella skuldebrev såsom konvertibelt skuldebrev. Ta hjälp av en expert vid behov.

Lagen om skuldebrev

Vill du veta de specifika regler som finns för de vanligaste typerna av skuldebrev så finns detta i lagen om skuldebrev, som du kan läsa här. Hamnar du i en konflikt gällande ett skuldebrev finns det givetvis böcker om skuldebrevslagen som kan vägleda dig om hur du ska hantera just din situation och vilka rättigheter du har.


Här hittar du fler avtalsmallar.

Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
1 kommentarer
Catrin
2013-02-19 14:17
Går du i borgen, går du i sorgen
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.