Mall för kontantkvittoDokumentmallen kontantkvitto används som ett bevis på att kontant betalning har erlagts för en vara eller en tjänst och är ett alternativ till att utfärda en faktura.

Ett kvitto är en bekräftelse på att köpet har genomförts. Du ska enligt lag alltid erbjuda konsumenten ett kvitto vid köp i butik. Lagen gäller vid all kontant betalning, alltså när kunden betalar med kort, sedlar och mynt.

Dokumentmallen innehåller de viktigaste uppgifterna som du behöver i ett kvitto och räknar ut moms och summan/beloppet automatiskt.

I denna kvitto mall kan du till exempel fylla i:

  • artikelnamn
  • antalet varor eller tjänster som sålts
  • pris
  • moms
  • företagets namn och organisationsnummer
  • butikens/företagets adress

Observera att om du skall utfärda ett kontantkvitto i ett aktiebolag skall det även framgå i vilken kommun bolaget har sitt säte, vilket organisationsnummer bolaget har samt även det officiella firmanamnet.

Tänk på att enligt bokföringslagen ska dina kvitton sparas i minst sju år.

Om kunden ångrar sitt köp ska kvitto kunna visas upp

I de fall där konsumenten vill ångra sitt köp, reklamera, använda öppet köp eller bytesrätt kan du om du vill kräva att kunden ska bevisa att köpet är gjort av dig, genom att visa upp kvittot.

Obs: Tänk på att ladda ner mallen och öppna den i Adobe Reader eller Adobe Acrobat. Att köra den direkt i webbläsaren (t ex Google Chrome) kan göra att uträkningarna slår fel då alla webbläsare inte stödjer uträkningsscriptet.

Mall för kontantkvitto är helt gratis.


Notis: När du vill spara mall för kontantkvitto för att ladda upp eller mejla till någon, så rekommenderar vi att du laddar ner något av följande gratisprogram: CutePDF-Writer eller PDF-creator (En ny skrivare kommer att synas när du installerat och väljer att skriva ut genom att trycka på knappen "skriv ut" i mallen. Nu kan du spara filen som en pdf på din hårddisk. Originalfilen du laddat ner ovan sparar du på din dator tills nästa gång du ska använda den.)

Adobe readerHär kan du ladda ner den senaste versionen av Adobe reader. (Gratismallen kontantkvitto fungerar bäst i den senaste versionen.)

Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
2 kommentarer
Hasse
2014-04-08 14:04
Kontantkvitto mall => funkar dåligt, för mycket reglerad. Tvingade funktioner.
anna
2012-12-28 10:01
ska det stå godkänd för f-skatt eller innehar f-skatt på blanketterna?
Det står olika. tex. på faktura blanketten står det innehar.

Hälsn Anna
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.