Har du någonsin undrat hur du kan nå fler potentiella kunder utan att spränga din budget? Svaret kan ligga i en undervärderad marknadsföringskanal som många företagare tyvärr missar. Företagsprofilen på Google, Apple och andra kartfunktioner en prisvärd och stark möjlighet som kan ge ditt företag en imponerande exponering online och hjälpa dig nå lokala kunder.

Speciellt företagsprofilen på Google är en underskattad och kostnadseffektiv marknadsföringskanal som de flesta marknadsförare och företagare tyvärr inte hanterar. Studier gjorda av Mobal har visat att företagsprofilen ofta får flera visningar än företagets hemsida, vilket inte är så förvånande i och med att profilen ofta är det som syns först på nätet så man söker efter produkter eller tjänster i sin omgivning.

Här är 10 tips till att ta kontroll över sina företagsprofiler för att nå flera potentiella kunder på nätet och bygga ett starke varumärke online.

1. Verifiera profilen

För att öka din företagsprofils trovärdighet och synlighet på nätet är det avgörande att verifiera din profil på de plattformar där det är möjligt. Genom att verifiera din profil visar du att ditt företag är legitimt och att du tar din närvaro på nätet på allvar. Många plattformar, som Google och Apple kartan, erbjuder en verifieringsprocess, som kan inkludera att du bekräftar din identitet och ägarskap av företaget. När din profil är verifierad, får den ofta en tydligare markering eller ikon som visar att den är autentisk.

För potentiella kunder innebär detta att de kan lita på att de har hittat rätt företag och att de kan vara säkra på att de inte är i kontakt med bedragare eller olegitima företag. Det ger också ditt företag en fördel i sökresultaten eftersom verifierade profiler ofta rankas högre. Dra nytta av den extra pålitlighet och synlighet en verifierad profil ger.

2. Håll din företagsinformation uppdaterad

En av de mest grundläggande åtgärderna du kan vidta är att se till att all information i din företagsprofil är aktuell. Det inkluderar öppettider, kontaktinformation, adress, företagskategori och logo. En korrekt och uppdaterad profil ger ett professionellt intryck och hjälper potentiella kunder att hitta dig.


3. Optimera för sökmotorer

Använd relevanta sökord och fraser i din företagsprofil för att öka din synlighet på sökmotorer som Google. Lägg till en beskrivning som berättar om din verksamhet på ett heltäckande sätt. Tänk på vad kunder kan söka efter när de letar efter dina produkter eller tjänster och inkludera dessa termer i din profiltext.

4. Svara på kundomdömen

Kundrecensioner har stor påverkan på potentiella kunders beslut. Uppmuntra dina nöjda kunder att lämna positiva recensioner och svara professionellt på eventuella negativa kommentarer i din företagsprofil. Det visar att du bryr dig om din kundbas och strävar efter att leverera en bra upplevelse.

5. Ladda upp bilder för att visa vad som gör ditt företag unikt

Bilder och videor ger en mer visuell representation av ditt företag. Ladda upp högkvalitativa bilder som visar dina produkter, tjänster och arbetsmiljö. Detta kan hjälpa till att skapa en starkare koppling med dina kunder.

6. Skapa engagerande innehåll

Publicera regelbundet innehåll som är relevant för din målgrupp i er Google Företagsprofil. Det kan vara nyheter, erbjudanden eller tips som är kopplade till din bransch. Engagerande innehåll kan hjälpa till att behålla dina befintliga kunder och locka nya.7. Uppdatera era profiler på Apple, Bing och andra kart- och söktjänster

IPhone är den vanligaste mobilen i Sverige, andelen svenskar som använder IOs är runt 56% procent idag. Att regelbundet uppdatera dina företagsprofiler på populära kart- och söktjänster som Apple Maps, Bing Maps och andra liknande plattformar är av yttersta vikt för att säkerställa att din företagsinformation är korrekt och aktuell. Många potentiella kunder med Apple mobiler använder Apples karta för att hitta företag och vägbeskrivningar, och om din information är inaktuell eller felaktig kan det leda till förlorade affärsmöjligheter. 

8. Erbjud exklusiva erbjudanden

Använd din företagsprofil för att erbjuda specialerbjudanden och rabatter till dina kunder. Det kan locka nya kunder och uppmuntra återkommande affärer genom att publicera erbjudanden direkt i företagsprofilen på Google.

9. Mät och analysera resultat

Mät prestanda och analysera resultat av profilerna. Detta hjälper dig att förstå vilka strategier som fungerar bäst och vilka områden som kan förbättras. För detta kan man antingen använda de inbyggda analysverktygen på t.ex. Google Business, eller få en överblick av alla företagsprofilers prestanda på plattformar som till exempel Mobal.

10. Be om feedback

Slutligen, var inte rädd för att be dina kunder om feedback. De kan ge värdefulla insikter om hur du kan förbättra din företagsprofil och din service.

Att hantera din företagsprofil på nätet är en viktig del av din marknadsföringsstrategi. Genom att följa dessa tio tips kan du öka din synlighet och nå fler potentiella kunder på ett kostnadseffektivt sätt. Se till att din företagsprofil är i toppskick och maximera ditt företags potential på nätet.


0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.