Långt innan min karriär inom digital marknadsföring så fascinerades jag av hur man kunde vrida och vända på diverse marknader för att bryta nya banor. Det är kanske därför inte så konstigt att jag efter många år som säljare och företagsmäklare valde att ge mig in i en bransch som jag visste skulle bli en tuffare nöt att knäcka.

När jag och Sandra-Stina Vesterlund tillsammans startade det som idag är Incredible Revenue AB, eller IncRev som vi ofta säger, hade vi en vision som sträckte sig långt bortom de traditionella ramarna för sökmotoroptimering och digital marknadsföring.

Vi ville skapa ett techbolag som inte bara utmanade ”status quo” utan som drev hela branschen framåt genom innovation och högkvalitativa, skräddarsydda lösningar. Detta driv och engagemang har lett till en omsättning som skjutit i höjden - från 2 till 56 miljoner kronor på bara tre år, och som ständigt fortsätter att växa.

Manad av längtan att knäcka koden

Steget från finansvärlden till SEO- och tech-branschen kom sig helt enkelt av behovet att vilja knäcka koden. Vi började med en enkel, men kraftfull insikt: många SEO-byråer drevs mer som hobbyprojekt än som seriösa affärsföretag. Vi såg en möjlighet att fylla detta gap och göra verklig skillnad för våra kunder.

Den inre drivkraften har sedan dess fortsatt att genomsyra mitt företagsdrivande. Innovation är mer än bara ett ”buzzword” för oss är det  kärnan i vår företagskultur. I dag står datadrivna innovationer i centrum av vår verksamhet, vilket möjliggör att vi fortsätter att leverera lösningar som är konkurrenskraftiga och banbrytande.

Vår resa har inte varit utan hinder, men hemligheten bakom vår framgång har varit vår ovilja att backa inför utmaningarna. Genom att fokusera på datadriven PR och ständig innovation har vi lyckats ta IncRev ut i världen, med närvaro i 35 länder - allt från vårt huvudkontor i Jönköping. Vi ser inte bara en global skalbarhet för vårt företag utan även för de lösningar vi erbjuder våra kunder.

Innovation som nödvändighet i en värld i konstant rörelse

Att navigera i en marknad som aldrig står stilla är en utmaning vi omfamnar med både respekt och entusiasm. Digital marknadsföring är ett landskap som ständigt omformas av nya trender och teknologier. För oss innebär det att vi kontinuerligt måste utbilda oss, experimentera och ibland våga ta risker för att upptäcka och utnyttja de mest fruktbara, nya strategierna och verktygen som kan driva våra kunder och oss själva framåt.

Vår ambition är att bli en synonym för innovation och kvalitet inom digital marknadsföring. Det är denna ambition som driver vår dagliga strävan efter excellens. Varje projekt vi tar oss an är en möjlighet att visa vad som gör vår verksamhet unik – vår förmåga att inte bara anpassa oss till marknadens behov utan att faktiskt leda vägen för marknadens utveckling. Vi bygger inte bara lösningar för nuet; vi formar framtiden för hur företag interagerar med och utnyttjar digital marknadsföring för att uppnå konkreta affärsresultat.

Vi ser vårt arbete som en oändlig resa mot förbättring och nyskapande. Våra kunder är våra partners på resan, och tillsammans skapar vi lösningar som inte bara genererar trafik utan också bygger varaktiga värden. Att växa från en liten startup till ett företag som genererar miljontals kronor är bara början. Vår vision sträcker sig mycket längre än så. Vi siktar på att förändra spelet helt och hållet.

Världsledande som mål 

Vägen framåt är inte alltid enkel eller lätt att förstå, men målet och drivkraften förblir densamma: att leverera SEO-tjänster och datadriven rådgivning som gör skillnad och skapar värde för kunder i hela världen, och att bli störst i världen på att göra just det.

Med en solid grund av framgångar fortsätter vi att driva marknaden framåt, redo att ta oss an de nya utmaningar som väntar. Vår historia är en berättelse om mod, innovation och outtröttlig strävan efter att vara det bästa inom vår nisch. Och det här är bara början, och vår story har precis börjat.

Inspirationskälla

Genom åren har jag samlat på mig en lång rad erfarenheter och inspirationer, som bidragit till att jag är där jag är i dag. En av mina största inspirationskällor är Brian Tracy, den kanadensiske författaren, föreläsaren och mästersäljaren.

Ända sedan 80-talet har Tracy givit ut böcker där han delar med sig av sina bästa tips gällande personlig utveckling, ledarskap, sälj och mycket, mycket mer. Jag har tagit del av majoriteten av dem. En titel jag särskilt vill lyfta fram är ”The Psychology of Selling” – en bok där Tracy berättar om den psykologiska delen av sälj och varför det är den mest kritiska faktorn i säljprocessen.

Just Tracys säljtips har varit extra värdefulla för mig. Kanske då jag värderar sälj som den absolut viktigaste konsten att behärska när man driver företag. För att lyckas som företagare, oavsett bransch, behöver du kunna sälja. Du måste kunna sälja din produkt, ditt varumärke och inte minst dig själv.


0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.