FramgångsreceptFramgång är något vi själva skapar och för det behöver vi en bra strategi så att vi kan påverka och ta kontroll över vår egen situation. Det optimala är att ha en bra balans mellan att vara nöjd med det vi har och samtidigt ha som mål att vilja gå mot något som är ännu bättre.

1. Tänk storslaget! Varför tänka litet när det tar lika mycket tid och energi att tänka stort? Låt dig istället inspireras av alla möjligheter och agera därefter, även i en nykonjunktur.

2. Prioritera! Att kunna prioritera är ett måste för att nå framgång i livet och om du gör de rätta prioriteringarna kommer du också att kunna hantera din tid på ett bra sätt. Genom att välja de uppgifter som för dig mot målet kommer du också att nå resultat.

3. Problem, ja tack! Att sträva efter ett problemfritt liv är inget positivt i sig, välj istället att se varje problem som en utmaning som hjälper dig att växa som människa. En bra regel är att lägga 90 % av din tid på att hitta en lösning och endast 10 % på problemet.

4. Anteckna allt! Det är sällan vi får våra bästa idéer på arbetet utan istället får vi dem ofta på de mest märkliga tider och platser. Dessa tankebubblor har också en tendens att dyka upp lika snabbt som de försvinner vilket innebär att vi sällan kommer ihåg dem. Ha därför alltid ha en liten anteckningsbok med dig inkl på sängbordet. Avsätt 1 timme varje vecka för att gå igenom din anteckningsbok och se vad som är värt att vidareutveckla och vad som är värt att spara för framtiden.

5. Förebilder! Skaffa dig olika förebilder för olika delar av ditt liv. Studera vad de har gjort för att nå framgång, det kan vara någon i din närhet eller t ex Steve Jobs på Apple. Levande eller död spelar ingen och kanske tycker du att Astrid Lindgren är en bra förebild. Använd sedan det som är bra och gör det till ditt eget. I takt med att din utveckling växer så hittar du nya förebilder.

6. Utveckla din kompetens! Genom att träna dina förmågor varje dag kan du bli bra på vilket område du än väljer. Vill du vidareutveckla en produkt i ditt företag avsätt tid både innan och efter ordinarie arbetstid. Vill du prata flytande kinesiska träna på väg till jobbet, på lunchen och innan du somnar. Vill du bli Sveriges främsta säljare i din bransch studera de bästa säljarna i världen genom att praktisera deras strategier tills de fungerar för dig.

7. Vänta inte på inspiration! Ta istället kontroll genom att påminna dig själv om alla gånger du har lyckats. Skapa din egen framgångsbok med tidigare positiva resultat som du kan bläddra i när inspirationen tryter.

8. Tänk nytt! Om du fortsätter att göra som du alltid har gjort så kommer du att få samma resultat som du alltid har fått. Är det en bra idé? Lämna istället din trygghetszon och gör något annorlunda idag mot vad du gjorde igår för det producerar nya tankegångar. Genom att agera annorlunda idag så skapar du nya resultat för morgondagen.

9. Våga göra misstag! Misslyckande och rädslor hänger ofta ihop, att göra misstag är däremot något helt annat. Genom att våga göra misstag lär vi oss hela tiden nya saker och skapar nya erfarenheter. Se dina misstag som dina viktigaste läxor i livet. 

10. Samarbeta – ja tack! Människor som anser att det är viktigt att vinna över andra är inte de som lyckas bäst i affärslivet. När människor istället väljer att samarbeta så delar de på sina kunskaper, idéer och resurser. Det skapar framgång.  

11. Äntligen måndag! Framgångsrika människor ser fram emot varje dag oavsett om det är måndag eller fredag. Hur ser ditt sinnestillstånd ut en måndag morgon? Glad, positiv och entusiastisk inför ännu en vecka på arbetet eller är det kanske precis tvärtom?

Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.