Bli "hyrd" av ett annat företag

20
Hejsan,

Jag har precis startat igång mitt företag och får min F-skattsedel imorgon.

Har dock en fråga direkt (Ack vad många mer det kommer komma):
Ett företag ska anställa mig som handledare på en fritidsgård, hur gör jag på enklast sätt så att istället för att dom anställer mig, så "hyr" dom mig genom mitt företag?

Ska jag fakturera dom med min lön varje månad? Isåfall hur fungerar detta? (Är helt nybörjare på allt detta, så enkla förklaringar och helst inga idiotförklaringar)

Tack så hemskt mycket för snabba svar då det börjar bli lite akut,
//Gugutudis
Fantasi är viktigare än kunskap
-Albert Einstein
3
Hej![br][br]Första gången jag svarar i ett forum.[br]Det enklaste borde vara att räkna fram vad du vill kunna ta ut i lön från ditt företag och lägg sen på skatter och de avgifter som företaget måste betala för att du ska få ut de pengarna. Dela upp det på det antal timmar du jobbar på  en månad. Där har du sen den kostnaden som du minst måste fakturera för att din firma ska gå runt.[br][br]Du bör ju även lägga till den vinst som företaget behöver för övriga kostnader, dator, kontorsmaterial, teleon.[br][br]Lägg upp faktureringen mot din kund med antingen timpris eller en fastkostnad beroende på hur mycket de planerar att hyra in dig per månad.[br][br]Hoppas svaret är till någon hjälp och att det inte är allt för rörigt =)[br][br]Ps. Driva Eget har en lönekalkyl online, http://www.driva-eget.se/kalkyl/lonekalkyl/[br]Där kan man fylla i önskad lön så berättar den hur mycket man måste ha i intäkt för att det skall fungera. Tar dock inte hänsyn till företagets om kostnader. DS.
Det omöjliga löser vi medans ni väntar.
Det är mirakel som tar en liten stund.
1324
2
Den kalkylen tycker jag inte om. Den missar nämligen en massa. [br][br]Ex lägger den på semesterlön men inte egenavg på denna semesterlön. [br][br]Dessutom när man är anställd så brukar man ha saker som avtals pension, försäkringar osv. [br]Företaget har lite utgifter också som bokföring , företagsförsäkring som exempel. [br][br]Så jag brukar räkna normal "lön"  gånger 1,65. Och på denna summa lägger du sedan moms. [br][br]Hans
2360
31
Enkelt som hans säger. Man kan inte lägga på hur man vill för sina kostnader, då  kan det skena iväg vart som helst. En annan sak är ju att kunden ska godkänna det hela.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
20
Hej,[br][br]Grymt tacksam för alla svar & alla som kommer svara.[br][br]Saken är den att jag blev erbjuden jobbet som handledare på fritidsgården nu i veckan, som privatperson, dock måste jag ha en inkomst till företaget.[br][br]Så jag vill ha lönen jag skulle haft som privatperson, men att dom "hyr" mig genom företaget för samma kostnad? Blir det problem? Uppkommer det andra kostnader som emellan då?[br][br]I klarspråk:[br]Låt oss säga jag får 100kr/h som privatperson, kommer jobba några kvällar i veckan, varierande tider.[br]Då får jag en utbetalning låt oss säga den 25e månaden efter på min lön MINUS skatt (runda slängar runt 30% säger vi).[br]Har jag jobbat 10h blir det 10x100 = 1 000 - 30% = 700kr[br][br]Hur ser ekvationen ut ifall dom "hyr" mig?[br]Vi har samma situation som ovan, 100kr/h och har jobbat 10h.[br]Fakturerar jag då företaget på 100krx10h = 1 000kr.[br]Sen när jag fått dem pengarna betalar jag själv in skatten till skatteverket på 300kr.[br]= 700kr över.[br][br]Så vill jag få det till, men antar att de är något som kompliserar det hela?[br][br]Tack igen,[br]Niki
Fantasi är viktigare än kunskap
-Albert Einstein
2066
2
Nej, det är egentligen inget som komplicerar det hela. Företaget slipper arbetsgivaransvar och får lite enklare administration, mot det borde du få något högre betalt. För att det ska bli ungefär lika dyrt/billigt för företaget som betalar dig får du räkna ut vad det hade kostat dem att betala din lön.[br]Låt oss säga 100 kr före skatt i lön.[br]Kostnad för företaget är:[br]12% semesterersättning[br]32,42% arbetsgivaravgift (beroende på ålder, men det vanligaste)[br]3,5% frivilliga/kollektivavtalsbundna försäkringar/pensionskostnader (uppskattning, det kan variera)[br][br]Så, totalt: 153,50 kr + moms[br]På detta bör du lägga till en del för att de inte har dig som anställd, säg runt 10% vilket ger ~170 kr + moms / timma (ganska nära Hans föreslagna påslag om 65%). Detta är dock en ganska låg lön, så om du inte bara valde 100 kr för att det är lätt att räkna med kanske det vore en bra idé att förhandla lite mer om "lönen".[br][br]
Med vänliga hälsningar,
Jonathan
3
Hej,[br][br]Gäller det samma med semester och arbetsgivaravgift om även är egenföretagare?[br]Då har man väl inte "lön" på det sättet? Eller blir de andra avgifterna ungefär lika stora och man kan ändå tillämpa 65% regeln som Hans skrev om.[br][br]/Martin
Det omöjliga löser vi medans ni väntar.
Det är mirakel som tar en liten stund.
20
[quote author=Jonathan link=topic=4323.msg20475#msg20475 date=1222193113][br]Nej, det är egentligen inget som komplicerar det hela. Företaget slipper arbetsgivaransvar och får lite enklare administration, mot det borde du få något högre betalt. För att det ska bli ungefär lika dyrt/billigt för företaget som betalar dig får du räkna ut vad det hade kostat dem att betala din lön.[br]Låt oss säga 100 kr före skatt i lön.[br]Kostnad för företaget är:[br]12% semesterersättning[br]32,42% arbetsgivaravgift (beroende på ålder, men det vanligaste)[br]3,5% frivilliga/kollektivavtalsbundna försäkringar/pensionskostnader (uppskattning, det kan variera)[br][br]Så, totalt: 153,50 kr + moms[br]På detta bör du lägga till en del för att de inte har dig som anställd, säg runt 10% vilket ger ~170 kr + moms / timma (ganska nära Hans föreslagna påslag om 65%). Detta är dock en ganska låg lön, så om du inte bara valde 100 kr för att det är lätt att räkna med kanske det vore en bra idé att förhandla lite mer om "lönen".[br][br][br][/quote][br][br]Jonathan,[br]Nu förstår jag det lite närmare, tack så hemskt mycket att du var villig att förklara det så "grundligt", uppskattas upphöjt till tusen![br][br]Okej så då får dom helt enkelt betala lite mer om dom "hyr" mig eftersom det sparar dem pengar. Gott och höra![br][br]En fråga till:[br]Skatteverket ringde mig idag och sa att jag måste ha en inkomst till företaget inom 3-4 månader. (F-skattesedlen skickades iväg idag av skattemyndigheten) Då jag driver ett företag inom musikbranchen där jag vissa månder kan ha en inkomst på 0kr, med sen efter 4-5 månader kan jag helt plötsligt få en inkomst på 300 000kr.[br]Det blir inkomster lite då och då (oförutsägbara oftast) och ofta stora glipor emellan dom.[br][br]Finns det inget som stödjer den typen av företag i skatteverkets bestämelser? Eller måste man tjäna pengar konstant?
Fantasi är viktigare än kunskap
-Albert Einstein
2360
31
Du beöver inte alls ha skatt och andra avgifter första året om du har mer kostnader än intäkter. Vad man på skv kommer att fråga dig om vad du lever av. De flesta kanske inte betalar skatt andra året heller men har inkomst. Allt det där är ekonomistyrning och ganska svårt att förstå om man inte hållit på med företagande tidigare och även senare har jag märkt.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
2066
2
[quote author=Gugutudis link=topic=4323.msg20478#msg20478 date=1222194000][br]En fråga till:[br]Skatteverket ringde mig idag och sa att jag måste ha en inkomst till företaget inom 3-4 månader. (F-skattesedlen skickades iväg idag av skattemyndigheten) Då jag driver ett företag inom musikbranchen där jag vissa månder kan ha en inkomst på 0kr, med sen efter 4-5 månader kan jag helt plötsligt få en inkomst på 300 000kr.[br]Det blir inkomster lite då och då (oförutsägbara oftast) och ofta stora glipor emellan dom.[br][br]Finns det inget som stödjer den typen av företag i skatteverkets bestämelser? Eller måste man tjäna pengar konstant?[br][/quote][br][br]Det är inga problem, skv vill bara inte att man ska "ha" ett företag för att köpa in saker utan skatt/moms för att använda privat. Syftet med ett (eller de flesta) företag är att det ska vara vinstdrivande. Har svårt att tänka mig att det blir problem om du förklarar läget.
Med vänliga hälsningar,
Jonathan
20
[quote author=Jonathan link=topic=4323.msg20483#msg20483 date=1222197476][br][quote author=Gugutudis link=topic=4323.msg20478#msg20478 date=1222194000][br]En fråga till:[br]Skatteverket ringde mig idag och sa att jag måste ha en inkomst till företaget inom 3-4 månader. (F-skattesedlen skickades iväg idag av skattemyndigheten) Då jag driver ett företag inom musikbranchen där jag vissa månder kan ha en inkomst på 0kr, med sen efter 4-5 månader kan jag helt plötsligt få en inkomst på 300 000kr.[br]Det blir inkomster lite då och då (oförutsägbara oftast) och ofta stora glipor emellan dom.[br][br]Finns det inget som stödjer den typen av företag i skatteverkets bestämelser? Eller måste man tjäna pengar konstant?[br][/quote][br][br]Det är inga problem, skv vill bara inte att man ska "ha" ett företag för att köpa in saker utan skatt/moms för att använda privat. Syftet med ett (eller de flesta) företag är att det ska vara vinstdrivande. Har svårt att tänka mig att det blir problem om du förklarar läget.[br][/quote][br][br]Okej då får jag ringa och prata med dom igen, känns dock som om man får olika svar beroende på vem man pratar med där. Redan börjat ogillat dem.[br][br]Tack för hjälpen, skriver här igen när jag fått min F-skatt och svar ifrån företaget, kommer behöva hjälp med att fylla i den och hur man går till väga.[br][br]Tusen tack!
Fantasi är viktigare än kunskap
-Albert Einstein
1165
När det gäller att räkna ut sin "lön" som inhyrd är det bra att ta reda på vad avtalet säger att man skall ha som anställd. En hel del avtalsområden har avtal om högre semesterersättning än lagstadgade 12% och avtalspension och försäkringar på en högre nivå än 3,5% etc.
2360
31
Om man är ute och spelar ex som nämndes och själv tar hand om bokföring kan det kanske bli problem med betalningsdagar och förseningsavgifter om man inte ändrat det numera. Vet man att man får förlust första året är det inte säskilt smart att betala in till SKV å andra sidan blir det vinst så kan det bli en stor inbetalning som måste göras, så det gäller att ha koll på vad som händer, och naturligtvis startar man företag för att tjäna pengar. Det är väl därför detta forum finns.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
20
1,65 ggr lönen räcker inte för mig, i alla fall inte om jag vill ha en anständig pensionsavsättning, buffert för de perioder då jag inte har något uppdrag, det kan ju hända.[br][br]Kalkylförslag:[br][br]Önskad månadslön[br]Semesterersättning (12%)[br]Egenavgift på ovanstående (31%)[br]Pensionsavsättning[br]Särskildlöneskatt på pensionsavsättningen (24%)[br]Kostnader (dator, telefon, papper,...)[br]Buffert[br][br]Minsta arvode = Summa ovanstående delat med antalet fakturerade timmar [br][br](Med reservation för att angivna procentsatser är fel)[br][br]/P
20
Hej igen =)[br][br]Nu har jag pratat med min nya arbetsgivare och dom har gått med på att "hyra" mig så att säga.[br][br]Hur ska jag nu göra, detta är min logiska uppfattning:[br]Jag kommer underfull med ett timpris för mina tjänster, låt oss säga 200kr i timmen, detta gör vi muntligt.[br][br]Sedan skriver jag ner varje gång jag är där och utför mina tjänster på ett papper, så jag vet hur många timmar jag arbetat varje månad. ( Förslagsvis ska ju dom göra detsamma ).[br][br]Sen varje månad skickar jag ut en faktura (ex. sådan här: https://www.fakturan.nu/ ) (TIPS på faktura program till mac mottaget tacksamt) där jag har med 200kr x antal timmar.[br][br]Ger dom X antal dagar dem att betala mig och så håller jag på så varje månad. [br][br]Något jag missat?[br][br]P.S[br]Finns det gratis faktureringsprogram till PC så funkar det med =)[br]D.S[br][br]Tacksam för snabba svar =D
Fantasi är viktigare än kunskap
-Albert Einstein
2360
31
För det första ta det skriftligt och sedan ligger snarare nivån på 500:- och uppåt inkl.moms
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
2066
2
Nivån på lön beror på vad man kommit överens om och vad det gäller (se resten av tråden).[br][br]Skriftligt är alltid att föredra, muntligt har samma giltighet, men är mycket svårare att bevisa.[br]Nej, du har inte missat nåt övrigt, det är så enkelt :) Kom ihåg att lägga på och specificera momsen (ett fakturaprogram gör vanligtvis detta per automatik). När fakturan är skickad ska den även bokföras, men det är ett annat kapitel.[br][br][edit][br]Övrigt att kolla upp är försäkringar, har du tecknat någon olycksfallsförsäkring för dig själv, ansvarsförsäkring om du riskerar att skada något hos kund? Har din uppdragsgivare detta, var noga med att kolla så det verkligen gäller även dig som egen företagare, det är inte alls säkert!
Med vänliga hälsningar,
Jonathan
70
[quote author=lars arenander link=topic=4323.msg20665#msg20665 date=1222976089][br]sedan ligger snarare nivån på 500:- och uppåt inkl.moms[br][/quote][br][br]För en handledare på en fritidsgård?[br]Vet inte om jag har felaktiga och förutfattade meningar, men jag trodde inte att man tjänade så bra på att jobba på en fritidsgård.
Kent Kumpula
Uppsala Bildteknik AB
www.uppsalabildteknik.com
20
[quote author=UBT link=topic=4323.msg20670#msg20670 date=1222977527][br][quote author=lars arenander link=topic=4323.msg20665#msg20665 date=1222976089][br]sedan ligger snarare nivån på 500:- och uppåt inkl.moms[br][/quote][br][br]För en handledare på en fritidsgård?[br]Vet inte om jag har felaktiga och förutfattade meningar, men jag trodde inte att man tjänade så bra på att jobba på en fritidsgård.[br][/quote][br][br]Nej så bra tjänar man absolut inte =) Ingen unik tjänst jag bidrar med så kan inte trycka upp lönen allt för mycket, då dom tar in annan arbetskraft såfall.[br][br]Så altså det jag lägger på är, dessa procentsatser (inte exakta siffror)[br]1. Semesterersättning (12%)[br]2. Arbetsgivar avgift (31%)[br]3. Extra pengar ( Jag kommer ta runt 10% extra )[br]4. sen lägger jag på 25% moms?[br][br]Men när dom betalar mig, drar dom av momsen själva på min lön? Så i det stora hela betalar dom bara avgit 1,2 och 3?
Fantasi är viktigare än kunskap
-Albert Einstein
70
[quote author=Gugutudis link=topic=4323.msg20671#msg20671 date=1222977992][br]Men när dom betalar mig, drar dom av momsen själva på min lön? Så i det stora hela betalar dom bara avgit 1,2 och 3?[br][/quote][br][br]De ska betala momsen, sedan drar de av momsen i sin bokföring. Du får in momsen, men sedan får du betala in alla momspengar till staten, så du får inte behålla en krona av momspengarna i slutändan. Efter bokföring och alla skatteinbetalningar alltså.[br][br]... utom den moms som du drar av för inköp av t.ex. inventarier till dit företag. Du får aldrig behålla momspengar i slutändan i din privata plånbok då, om man säger så.
Kent Kumpula
Uppsala Bildteknik AB
www.uppsalabildteknik.com
20
Ok för dom är väldigt kinkiga på att betala ut för mkt pengar, kommunalt och allt, låg budget.[br][br]Dom går med på att betala alla sociala avgifter dom skulle betala i vilket fall plus en lite extra avgift.[br][br]Så momsen kommer dom gå altså inte kunna säga ngt om eftersom dom i verkligheten går +-0 på den, Dom betalar den först sen får dom tillbaka den.[br][br]Så det ända dom betalar extra är dem extra pengarna jag kräver?
Fantasi är viktigare än kunskap
-Albert Einstein
70
[quote author=Gugutudis link=topic=4323.msg20674#msg20674 date=1222979956][br]Så det ända dom betalar extra är dem extra pengarna jag kräver?[br][/quote][br][br]Ja, och det är lätt värt det lilla extra du debiterar, momsen är +-0. Sedan kan du i din bokföring dra av för t.ex. dator, telefonutgifter, mobbiltelefon, osv. Sådant som du använder i ditt företag.Tänk på att du har lite utgifter för t.ex. bokföring också, så låt dem pruta ner dig mer! 15% extra är inte alls sniket av dig, snarare tvärtom.[br][br]De "slipper" ju dessutom eventuell sjuklön till dig, eftersom du inte är anställd. De "slipper" uppsägningstider, osv.
Kent Kumpula
Uppsala Bildteknik AB
www.uppsalabildteknik.com
20
[quote author=UBT link=topic=4323.msg20676#msg20676 date=1222981041][br][quote author=Gugutudis link=topic=4323.msg20674#msg20674 date=1222979956][br]Så det ända dom betalar extra är dem extra pengarna jag kräver?[br][/quote][br][br]Ja, och det är lätt värt det lilla extra du debiterar, momsen är +-0. Sedan kan du i din bokföring dra av för t.ex. dator, telefonutgifter, mobbiltelefon, osv. Sådant som du använder i ditt företag.Tänk på att du har lite utgifter för t.ex. bokföring också, så låt dem pruta ner dig mer! 15% extra är inte alls sniket av dig, snarare tvärtom.[br][br]De "slipper" ju dessutom eventuell sjuklön till dig, eftersom du inte är anställd. De "slipper" uppsägningstider, osv.[br][/quote][br][br]Ok gott =)[br][br]Dock argumenterade hon för att jag inte hade några rättiheter som handledare, ex. sjuklön, uppsägningstid etc etc.. Var kan jag hitta information om detta, eller vet ni om det stämmer?
Fantasi är viktigare än kunskap
-Albert Einstein
70
[quote author=Gugutudis link=topic=4323.msg20680#msg20680 date=1222982240][br]Dock argumenterade hon för att jag inte hade några rättiheter som handledare, ex. sjuklön, uppsägningstid etc etc.. Var kan jag hitta information om detta, eller vet ni om det stämmer?[br][/quote][br][br]Som egen företagare så har du inga rättigheter att kräva dem på sjuklön, det blir försäkringskassan istället. Men som anställd borde du definitivt ha fått sjuklön från dem (men nu kommer du ju inte att bli anställd, eftersom du är egen).
Kent Kumpula
Uppsala Bildteknik AB
www.uppsalabildteknik.com
20
[quote author=UBT link=topic=4323.msg20681#msg20681 date=1222984121][br][quote author=Gugutudis link=topic=4323.msg20680#msg20680 date=1222982240][br]Dock argumenterade hon för att jag inte hade några rättiheter som handledare, ex. sjuklön, uppsägningstid etc etc.. Var kan jag hitta information om detta, eller vet ni om det stämmer?[br][/quote][br][br]Som egen företagare så har du inga rättigheter att kräva dem på sjuklön, det blir försäkringskassan istället. Men som anställd borde du definitivt ha fått sjuklön från dem (men nu kommer du ju inte att bli anställd, eftersom du är egen).[br][/quote][br]Menade vilka rättigheter jag hade haft som anställd som jag inte kommer ha som företagare.[br][br]Så jag kan använda dom som argument =) Ex. att dom kan sparka mig utan ursäkt eller förvarning.
Fantasi är viktigare än kunskap
-Albert Einstein
70
[quote author=Gugutudis link=topic=4323.msg20682#msg20682 date=1222984766][br]Så jag kan använda dom som argument =) Ex. att dom kan sparka mig utan ursäkt eller förvarning.[br][/quote][br][br]De kan ju inte sparka dig eftersom du aldrig varit anställd. Däremot kan de välja att inte längre anlita dig, i princip när som helst. Och det där med sjuklönen kan du ta upp om de bråkar. Sjuklönen hade du haft rätt till som anställd, men inte nu som företagare (inte från dem i alla fall, och det är ju en besparing för dem).
Kent Kumpula
Uppsala Bildteknik AB
www.uppsalabildteknik.com
2360
31
Har du 1 uppdragsgivare kommer skv att betrakta dig som anställd, och är du din egen så utav 500:- går 100 bort i moms ca 2/3 bort i skatt och sociala kostnader och resterande är din lön - övriga kostnader. Det brukar inte bli särskilt mycket över när allt är betalt och ibland kan det nog löna sig at vara anställd istället detta med en viss trygghet som den egna företagaren inte har om man inte köper den för dyra pengar och dä blir det än mindre kvar.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
20
[quote author=lars arenander link=topic=4323.msg20687#msg20687 date=1222997751][br]Har du 1 uppdragsgivare kommer skv att betrakta dig som anställd, och är du din egen så utav 500:- går 100 bort i moms ca 2/3 bort i skatt och sociala kostnader och resterande är din lön - övriga kostnader. Det brukar inte bli särskilt mycket över när allt är betalt och ibland kan det nog löna sig at vara anställd istället detta med en viss trygghet som den egna företagaren inte har om man inte köper den för dyra pengar och dä blir det än mindre kvar.[br][/quote][br][br]Dem sociala kostnaderna är väll dom procentsatserna som är nämnda i inlägget? De är inte 2/3 av priset jag kommer erbjuda dom såfall.[br][br]Lönen är urspringligen runt 120kr, kommer begära runt 220 + moms. Då måste jag ju få ut minst 120kr när jag tar ut pengarna?
Fantasi är viktigare än kunskap
-Albert Einstein
20
220kr låter lågt med tanke på att uppdragsgivaren (fd arbetsgivaren) inte längre tar någon risk. Jag skulle nog lägga på minst 50kr i marginal om jag var du. Ska du ha andra uppdrag vid sidan om eller ett annat arbete? Det är viktigt att har flera uppdragsgivare.[br][br]/P
720
Det gäller ju ocså att betänka att det är en ommual fritidsgård som får fakturorna. Även om kommuen som helhet kompenseras av staten för att man inte får lyfta momsen så är det ju allafall en likviditetsfråga för fritidsgården att ligga ute med momsen i kanske två år innan den återbetalas. Dessutom vet jag inte hur man på kommunal nivå ser på kostnaderna och momsen, om momskompensationen tillfaller varje enhet som defacto betalt moms eller om momsen blir en kostnad i varje enskild verksamhet och utbetalningen sedan blir en kommunal intäkt ihop med övriga stasbidrag.[br][br]Risen är ju att fritisgårdens kostnad redan på 220 kr är uppe i 275 kr och vill man pressa ännu mer så riskerar man bara att stå utan uppdraget.
20
[quote author=Redkon link=topic=4323.msg20709#msg20709 date=1223042126][br]Det gäller ju ocså att betänka att det är en ommual fritidsgård som får fakturorna. Även om kommuen som helhet kompenseras av staten för att man inte får lyfta momsen så är det ju allafall en likviditetsfråga för fritidsgården att ligga ute med momsen i kanske två år innan den återbetalas. Dessutom vet jag inte hur man på kommunal nivå ser på kostnaderna och momsen, om momskompensationen tillfaller varje enhet som defacto betalt moms eller om momsen blir en kostnad i varje enskild verksamhet och utbetalningen sedan blir en kommunal intäkt ihop med övriga stasbidrag.[br][br]Risen är ju att fritisgårdens kostnad redan på 220 kr är uppe i 275 kr och vill man pressa ännu mer så riskerar man bara att stå utan uppdraget.[br][/quote][br][br]Exakt, men jag måste ju fakutera med momsen i priset väll? (Vilken momssats är det, 12 eller 25%?)
Fantasi är viktigare än kunskap
-Albert Einstein
20
Någon som har koll på vilken momssats jag ska använda här? Det är ju musik jag arbetar med (kultur? 12%?) men kommer ju bli hyrd som handledare? (25% ? ). Blir inte klok på det.[br][br]Någon också som vet EXAKT hur mycket jag kommer betala i avgifter (skatt+sociala etc) när jag tar ut mina pengar, eller vart jag kan hitta den informationen?[br][br]Tack,[br]Gugutudis
Fantasi är viktigare än kunskap
-Albert Einstein
2360
31
Har skolan statsbidrag ska du inte fakturera moms för konstnärligt arbete.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
20
Kolla med skatteverket, de kan hjälpa dig med de rätta %-satserna. Egenavgift och skatt kan du säkert läsa dig till på www. skatteverket.se. När det gäller vilken moms du ska betala kanske skolan kan berätta det annars vet skatteverket det också.[br][br]/P
20
Egenavgiften 2008 är 30,71%[br][br]Av de uppgifter om intäkter som du tidigare angivit att döma kommer du inte upp i några skyhöga intäkter och behöver inte betala någon statlig skatt. Det betyder, om nu jag fattat all rätt, att du endast behöver ta hänsyn till kommunalskatten för din kommun.[br][br]/P

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.