Förbrukat aktiekapital

0
Har en fråga om förbrukat aktiekapital. Vid bokslutet upptäcktes det att aktiekapitalet var förbruket. Ganska mycket också , 270 000.
Ägaren har inga fordringar på bolaget så det går inte att göra om dem till aktieägartillskott.

Vad kan han göra?
Kan man göra en kontrollbalansräkning vid bokslutsarbetet? Ska årsredovisningen lämnas in med negativt eget kapital med notering om att kontrollbalansräkning är gjord?
Eller ska han göra ett aktieägartillskott så han har en skuld till bolaget 2893/2093?
Efter 4 månader in på nya året så går bolaget med vinst. 100 000

Vad är bäst att göra? Vad får man göra?

Tacksam för vägledning.

Mvh Caroline
1009
206
Hej, Ja, sånt händer ju ibland. Jag skulle gjort som du skriver. Kontrollbalansräkning och notera i årsredovisningen. Sedan försöka återställa egna kapitalet i tid. Man kan ju även ange i årsredovisningen att egna kapitalet är återställt om man har gjort det innan man lämnat den. Men finns det inget som går omvandla till aktieägartillskott vid bokslutsdagen så kan man inte göra något åt kapitalbristen där.
www.bocekonomi.se - Redovisning, nyföretagande, företagsutveckling
1469
246
Det kan väl också vara lämpligt att vänta till sista dagen med att lämna in årsredovisningen, så kanske det med lite tur hinner rätta till sig en del, och man med gott samvete kan notera i årsredovisningen hur det ser ut just då. Sen är det ju bra och rätt att ändå upprätta en kontrollbalansräkning tidigare, utan koppling till årsredovisningen.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.