Nu är jag inte ensam längre. Jag startade under 2012 en organisation tillsammans med en handfull vänner. Det har skapat en delvis oväntad gemenskap. Men det är inte att verka i grupp som är den stora skillnaden, utan vissa upplevelser och erfarenheter man får.

Under större delen av mitt liv har jag haft svårt att förklara (för en dominerande linjärt tänkande omvärld) vad jag "gör". Det är egentligen inte så mycket att det är svårt att förklara: Jag gör extremt mycket och har väldigt omväxlande dagar med oräkneliga aktiviteter inom ett oerhört brett spektrum av områden.

En förkrossande del av mänskligheten har visat sig ha svårt att förstå och vägrar till och med att acceptera denna beskrivning. Jag har sedan länge därmed varit en "introvert" och är mycket selektiv med mitt umgänge eftersom de spår som en viss sorts samtal leder in på inte är hälsosamma. Till att börja med för att en kolossal mängd tid som jag aldrig får igen har gått (och fortsätter gå) till att handskas med dylika förfrågningar om att vara "mer konkret". Det är på denna punkt som det har visat sig att jag inte är ensam längre.

Mina vapendragare har också börjat bli tysta och dröja med svaret på "exakt vad" som de "jobbar med". Gång på gång berättar de för mig att de vid spontanmöten inte riktigt visste vad de skulle svara, eftersom de har märkt att varje svar leder till nya frågor i en ändlös tidsödande cirkel. Det torde vara självfallet att innebörden av "konkret" är snart sagt raka motsatsen till vad "omväxlande" och "dynamisk" betyder. De som ger sig in i den sortens situationer borde förstå att det är deras resonemang som är den intellektuella motsvarigheten till att försöka jaga myggor med en kanon. Men tydligen inte.

Situationen skulle vara annorlunda om vi jobbade på ett stort, känt företag. Folk skulle automatiskt ersätta själva bolagets verksamhetsområden med alla tänkbara "konkreta" svar som vi gav. I deras hjärnor skulle det vara samma sak, oavsett hur verkligheten låg till. För vår egen del uppvägs denna sociala bieffekt av fördelarna. Eftersom vi inte har hundratals eller tusentals anställda "under" oss, måste varje individ i organisationen hjälpa till med "lite av varje" och det gör att vi genom vårt entreprenörskap ständigt är inspirerade av våra omväxlande uppgifter i en kolossalt dynamisk miljö.

Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.