Här är några entreprenörskapstips från Universe Imagine som du kan använda dig av i livet, som kanske till och med väcker dig till liv eller rent av räddar livet, vem vet... läs och pröva!

Försök inte göra en Picasso direkt

Sätt igång. Vänta inte för länge med dina idéer. Du behöver träna och bli bättre, och bättre på det du gör blir du bara om du börjar!

Bestäm dig därför för en dröm (helst en som det känns riktigt lustfyllt att tänka på!) och ta ett första steg, hur litet det än kan tyckas vara. Sen kan du fira, för du är på väg i en riktning du själv valt (och det är mer än många andra). Fortsätt sedan med ett litet steg till och ser vart det leder dig framåt till. Kanske något ännu bättre än du trodde från första början?

Därför, våga misslyckas!

Vägen till framgång går via att utmana dina egna gränser, och för att lyckas behöver du också våga ”misslyckas”. Steve Jobs, legendarisk entreprenör och grundare av Apple, sa vid produktlanseringen av den nya iPhonen (fritt översatt) ”som alltid när man skapar något, är man spänd över mottagandet av det man skapat.”

Och om till och med en Steve Jobs är nervös för att lämna ut sina och Apples nya skapelser så behöver inte du oroa dig för att vara det – för alla entreprenörer är det!

När du skapar – vad det än är – behöver du vara modig och våga ge dig ut för att visa dig själv och andra vad du gör och att det går. Världens bästa uppfinning gör ingen nytta i skrivbordslådan. Världens vackraste sång gör ingen nytta om den inte sjungs.

Världens bästa företag skapas genom att några vågar bygga dem en liten bit i taget. Så börja med ett litet steg, men våga börja och våga visa vad du står för.

Mest av allt, njut av livet!

Du är ju faktiskt här än. På en hemresa efter en föreläsning en gång sladdade Marcus av vägen med sin bil och hamnade rakt i en bergvägg. Bilen blev totalskrot, men Marcus klev tack vare airbagen ur i princip oskadd. Det ska inte behöva hända den typen av händelser för att vi ska börja uppskatta livet. Det kan vi göra direkt, här och nu.

Och tänk om entreprenörerna bakom airbagen inte hade vågat satsa på sin idé? Eller trott att det nog inte skulle fungera? Eller gett upp vid det första misslyckade försöket?

Då hade du inte läst den här artikeln idag.

Att titta sig i spegeln och inse att man finns till är vardagslycka i sin bästa form. Alternativet är helt enkelt inte särskilt lockande.

Ta dina drömmar och idéer på allvar

Förverkliga de drömmar du känner för med lust och glädje. Men gör det för utmaningen utvecklingen, och upplevelserna du kommer få under tiden, inte för resultaten i sig. Då lovar vi att även de resultat du önskar kommer att komma både lättare, snabbare och med större njutning än du tidigare någonsin anat.

Ge dig själv det du vill ha

Börja med att ge dig själv precis det som du behöver ha mer av just nu. Vad det kan vara vet bara du!

1 kommentarer
Nolingo
2010-06-13 12:49
Bra och inspirerande! Ta dina idéer på allvar och fokusera på att komma igång, inte på att ha den färdiga, perfekta lösningen från början. Lär av andras misstag, här är mina: http://nolingo.se/10-konkreta-rad-till-blivande-entreprenorer

Kör hårt! /P
0
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.