Behovet av snabbhet i den nya världen av e-handel 

Den nya tekniken har försatt e-handeln i en konstant tillväxt. Kunderna som känner sig säkrare och vana vid att handla på nätet blir allt fler. Ökad kreativitet och den snabba utvecklingen bland e-handelsåterförsäljare med expanderande lojalitetsprogram och reklamförsäljning, spelar också en viktig roll i denna process. Forrester förutspår att den genomsnittliga shopparen kommer att spendera 1738 dollar per år fram till år 2016, jämfört med 1207 dollar under 2011 och att en stor del av dessa siffror kommer från e-handeln. Således kommer trycket att öka på e-handelssajterna.
 
Tänk dig att ditt snabba shoppingärende online slutar med att det tar hela din lunchrast, bara för att webbplatsen laddar så långsamt. Jag antar att du skulle ge upp innan lunchtimmen var slut och istället surfade vidare till konkurrenten för att slutföra ditt ärende. Då kan du också föreställa dig hur dina kunder skulle uppleva det om de befann sig på din webbplats. Det är naturligtvis oacceptabelt. Men den här typen av situationer går att undvika. Därför har jag listat sex punkter för hur du optimerar din mobila och stationära webbplats.
 
1. Minimera eller avlägsna Flash. Flash tar mycket plats och är faktiskt inte värt att ha med. Dessutom går Flash sällan att förena med de flesta mobila enheter, vilket gör att en stor del av dina besökare ändå inte kan se innehållet. Så, om du inte kan ta bort Flash helt och hållet, försök att minimera det.
 
2. Optimera bilderna. Att låta bilderna behålla sin fulla storlek tar enormt mycket bandbredd i anspråk. Därför: Ändra storlek på bilderna när det är möjligt och optimera dem för webben. Ibland finns det extra utrymme eller utfyllnad runt grafiken för att separera den från text eller andra element, men fundera över om du inte skall beskära det och istället använda CSS för att åstadkomma den utfyllnaden. Finjustera bildinställningarna i program med det alternativet eftersom en minskad färgpalett från 256 till 32, kraftigt minskar filstorleken. Och slutligen, minska kvalitetsinställningen. En minskning till 80 eller 90 procent inte kommer att innebära någon synbar skillnad från originalet.
 
3. Bädda inte in externa media. Ta bort länkar till filmer som finns på andra webbplatser eftersom det gör att dina webbsidor får samma hastighet som webbplatsen du länkar till. Tycker du att webbplatsen är en bra referens? Placera den på din egen webbplats. På så vis slipper du vara beroende av en annan webbplats prestanda.
 
4. Överväg möjligheten att använda ett nätverk av innehållsleverantörer. CDN är ett system av servrar i nätverk över Internet som syftar till att hjälpa slutanvändare med innehåll genom att korta leveranscykeln och snabba upp webbsidornas nedladdningstider. Det här förbättrar skalbarheten och ökar effektiviteten, men det ger dessutom en bättre användarupplevelse. Om besökarna överger webbplatsen efter bara två sekunder så kan det här vara ett alternativ att överväga.
 
5. Välj det bästa webbhotellet för din verksamhet. Fastna inte hos en leverantör som har tusentals andra webbplatser som gör din egen långsam och trög. Din leverantör måste förstå din organisation och vilka speciella tekniska förutsättningar som gäller för just ditt företag och din bransch, för att kunna utvecklas med dig och kunna göra en fullgod leverans.
 
6. Gör ett lasttest och övervaka din webbplats regelbundet för att se hur prestandan varierar och anpassa ditt innehåll efter det. Med ett proaktivt lasttest och övervakningsplan på plats undviker du dessa problem. Det här är råd som kan göra stor skillnad för din webbplats och dess förmåga att attrahera nya och gamla kunder.

Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.