4 punkter för framgång i ditt företagOm du precis ska börja ditt företagande eller har drivit företaget ett tag men inte har de kunder du vill ha, så kan du använda dig av dessa 4 pelare och de kommer att leda dig till framgång i form av fler kunder och mer pengar.

1.    Rätt Kunder = Mer Pengar

Att välja rätt kunder är A och O har avgörande betydelse för om du blir framgångsrik eller inte. Du behöver veta om kunderna vill ha det du erbjuder och ännu hellre veta om kunderna är beredda att betala för det. Det finns fall när kunder vill ha en produkt/tjänst men inte vill betala för det och det är den sämsta kombinationen som leder till minimal framgång. Kort och gott handlar det om att du undersöker efterfrågan och behov och sedan formar ditt utbud efter detta.

Gör så här: Fråga dina nuvarande kunder om vad de uppskattar med dig och ditt företag och om det är något som saknas. Här kan du hitta möjligheter för nya tjänster eller produkter som kan komplettera dina befintliga. Gör på samma sätt med nya potentiella kunder. Det kan ge dig tips om en ny lukrativ marknad.

2.    Paketera ditt utbud på olika sätt

Erbjud tjänster och produkter med olika prisklass, omfattning, längd, innehåll och med en billigare variant samt en mer exklusiv. Kunder har olika starka köpbehov vilket betyder att en del kommer att vilja investera i det absolut bästa och är beredda att betala för det, medan andra kunder kommer att vilja ha det billigaste alternativet. Att ha en bredd på pris samt utbud kan ge fler kunder.

Gör så här: När du skapar eller utvecklar dina tjänster och produkter, se över möjligheterna att ha något mer exklusivare och något mindre exklusivt. Det ger dina kunder en valmöjlighet.

3.    Välj några marknadsföringsvägar och satsa!

Att marknadsföra, handlar om att synliggöra dina tjänster och produkter för dina blivande kunder och få de att investera i dig. Jag ser flera företagare som gör en som jag kallar det ”snuttifierad” marknadsföring dvs. satsar lite här och lite där för att se vad som fungerar. Om du gör det – sluta med det omedelbart. Välj istället en eller på sin höjd några marknadsföringssätt och satsa ordentligt på dessa under några månader och utvärdera sedan resultaten. När du marknadsför behöver inte resultaten alltid handla om att kunder ”köper” av dig. Det kan istället handla om att du har fått fler personer på din nyhetslista eller att du har fått tillfälle att föreläsa eller prata om det du gör inför en grupp. Det i sig kan leda till fler affärer. Att sälja framgångsrikt är att etablera en relation till människor, få de att gilla dig så mycket att de vill anlita dig.

Gör så här: Kolla in hur dina konkurrenter marknadsför sig och använd ett av dessa sätt. Hitta också ett helt nytt sätt att marknadsföra ditt utbud med, ett sätt som kanske inte har testats i din bransch. Du kan bli först på det och det kan ge dig goda resultat. Glöm inte bort utvärderingen av dina metoder efter några månader! Får du inte de resultat som du vill ha från din marknadsföring, byt marknadsföringsmetod.

4.    Agera som en vinnare i alla lägen!

För att klara av de utmaningar, motgångar och problem som kan dyka upp i ditt företagande (och tro mig, de kommer att dyka upp i någon form) så behöver du vara mentalt förberedd och inställd på att ha gott mod. Att ta risker och våga göra nya oprövade saker i företagandet kräver att du är modig och att du litar på dig själv. Det är så lätt att ge upp om det inte går som du har tänkt dig. Gör inte det. Skaffa dig en känsla och inställning av att du är en vinnare. Skaffa dig en attraktiv vision av ditt företagande och sträva efter att uppnå den visionen steg för steg.

Gör så här: I vissa lägen kommer du att behöva vara en ”gås” dvs. att det du upplever bara ska ”rinna” av dig som vatten gör på en gås. Du ska inte låta det gå in i ditt hjärta och såra eller förminska den du är eller det du gör. I andra lägen behöver du vara öppen och vaksam för att veta om du gör rätt eller om du behöver justera din riktning. Så ”agera som en vinnare: var lyhörd och sträva framåt med gott mod”

Slutligen: ”Du förtjänar att bli ordentligt kompenserad för det arbete du gör”
Glöm aldrig bort det.

Lycka till!

Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.

Taggar:

0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.