Detta är del 6 - Här är del 1 Tankar som ger Resultat.

Jag vill! Jag gör! Jag kan! 

Din vilja är helt ovärderlig när det gäller din möjlighet att nå dina mål! Det är när att du håller fast vid och låter din vilja besegra de motstånd och yttre omständigheter som dyker upp på vägen som du lyckas med vad du tänkt dig.

Vår vilja är precis lika viktig som oljan i en bil. Blir en bil tom på olja havererar motorn snart. Så det är viktigt att se till att oljelampan förblir släckt. Skulle den börja blinka - stanna då upp och se över din vilja (var all olja tog vägen). När vår vilja börjar vackla eller inte längre är stark låter vi ofta omvärlden bestämma åt oss. Då är det lätt att vända kappan efter vinden och inbilla sig att svårigheter övervinner dig till varje pris.

Tänk på att en stark vilja växer fram ur en stark önskan. Det här innebär att du måste gå inåt och hitta din starka önskan djupt inom dig. Dina drömmar, mål och önskningar är inte någonting som andra kan ge dig – det är något du måste hitta inom dig, alldeles själv.

De flesta av oss är inlärda att göra som andra säger och ofta pågår det här väldigt omedvetet. Vi har alla en enorm mängd inlärda mönster, vanor och beteenden som vi måste börja ifrågasätta för att hitta vår alldeles egen inre dröm.

Yttre omständigheter

Vad kan du göra för att hitta omvägen förbi dessa hinder som till tider tar upp all din tid och fokus? När vi skyller på yttre omständigheter ger vi bort vår kraft och börjar istället agera fårskalle. Om du verkligen vill skapa något i ditt liv så är det viktigt att gå vidare, djupare in i dig själv för att hitta igen viljan som gjorde att du en gång begav dig emot ditt mål.

Din vilja går hand i hand med ett värde av att göra något som känns bra, upplyftande och kul. Det är motivationen att göra något som gör viljan handfast och stark – ja till och med oslagbar!

Din vilja ligger djupt inom dig hela tiden och det är din uppgift att hitta den och leva ut den. Din vilja är en stor del av din oändliga drivkraft och när du går djupt in i dig själv och känner efter vad du verkligen vill göra kick-startar du din vilja som på automatik.

Skapande

Vi är alla kraftfulla medskapare i våra liv vare sig vi vill eller inte. Det är vårt fokus på det ena eller det andra som gör att vi sätter kurs emot mer av den samma varan. Om vi kan studera det här och skapa en förståelse för det så har vi bara två val:

  • Vi kan välja det vi inte vill (vilket vi ofta gör av gammal vana) eller
  • Välja det vi vill

Du behöver inte vara raketforskare för att inse vilket av valen som kommer att ge dig mer glädje, styrka och framgång. Det är när vi väljer det vi vill som viljan slår rot i vår vardag för vi VET någonstans djupt inom oss att vi skapar och formar våra egna liv.

Vad vill du?

Söker du inte, är det inte lätt att hitta. Söker du kommer du att hitta vad det är som gör att du blomstrar och växer i glädje. Det är en anledning till att vi ler när vi gör vissa saker – det är vår vägledning och den ska vi använda oss av. Vill du le mer i ditt liv – satsa på det som gör att du ler!

Att vilja är att ta beslut, att ta beslut är att skapa fokus, att skapa fokus är att ha en riktning, att ha en riktning hjälper oss att göra, att göra är att ta ett kvantsprång emot det vi verkligen vill!

Våga leva din dröm!

Taggar:

0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.