En av mina frågor när jag föreläser idag är vad var bäst och vad tar du med dig från dom senaste åren, med pandemin, krig, mat- och energikriserna?

Först så tittar dom på mig, och undrar vadå bra? 

Vad kan ha varit bra med allt vi har fått vara med om? 

Efter en stund så landar polletten, och när dom sen två och två får dela med sig. Så inser dom att det finns många bra saker, mitt i allt och trots allt.

Jag själv gör alltid ett nyårsbrev på nyår, för att berätta vad som hänt under året och vad jag önskar för det kommande året. Nästa år när jag ska skriva mitt nya, så får jag läsa det jag skrev för ett år sedan. Det är alltid lika intressant, och ibland har jag lyckats bättre och ibland inte alls. 

Så att göra en avstämning av det som hänt i våra liv, är något jag tycker vi behöver göra oftare. Även när det har varit svåra saker som har hänt, för mitt i allt och trots alla så har vi växt som människor om vi vill och vågar.

Vem är du nu? 

Vågar du se över livet och ta vara på dina erfarenheter, som du fått ta del av? Många sopar det svåra under mattan och hoppas på att bara få gå vidare, men så funkar det inte.

Så innan året tar slut, summera det som hänt både arbetsmässigt och privat. Vem var du 31/12-22 och vem är du nu? Är du exakt samma människa, eller kan du inse och förstå att du är något mer?

Kan du inse och förstå att du är något mer? Att ditt liv har fyllts på med både smått och gott, för både kropp, knopp och själ. 

Därefter vilka förhoppningar har du för 2024? Vad är möjligt och vad är lite svårare? 

Det är många som tror att dom är den samme dom var både fysiskt och mental innan pandemin, men vi har alla varit med på en rejäl resa. Som har sett till att vi fått skavanker, både här och var. Så se över din plattform här och nu, och sen se hur du kan bygga dig starkare för att bli något mer än du var förut. 

Det är erfarenheterna som har gjort dig till den du är idag, så våga återta livet och välj ett fokus på tacksamhet. För det du fokuserar på det växer!

Detta kan låta enkelt, men jag vet att det är just detta enkla som är svårt. Så för att lättare komma loss ur dina fastbrända, vidbrända eller kanske bara lite svedda tankar våga ta hjälp. 

Att ta hjälp kan kännas väldigt märkligt och ovant, men varför inte prova? 

Önskar dig en underbar jul och nyårs helg, med många kärleksfulla, omtänksamma och tacksamma tankar i både stort och smått.

Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.