Möjligheterna att få slakta sina djur på samma gård eller jordbruksanläggning som djuren fötts upp på har länge efterfrågats. En stor fördel med detta är att djuren slipper att transporteras till slakthuset.

- Det är glädjande att vi nu har slakterier som tagit möjligheten och ansökt om att bli godkända. Det första företaget, De Vilda AB i Järna, har godkänts i veckan, berättar Mona-Lisa Dahlbom, senior veterinärinspektör på Livsmedelsverket.

EU har sedan 2021 godkänt de ändringar som innebär att slakt på härkomstgård blir tillåtet, men endast av ett begränsat antal djur. Först nu är första slakteriet alltså godkänt.

Djurägare som vill få sitt djur slaktat på gård kan ta kontakt med ett slakteri för att komma vidare.

Läs mer om slakt på gård på Livsmedelsverket.se


Taggar:

2 kommentarer
2023-11-15 08:44
Leva i sanning och verklighet är vässentligt om man skall jobba med sig själv och sin framtid. A) C-19 vaxxerna är biovapen skapade av eliten för att avbefolka världen. B) Sverige har en partiell representativ författning... 1) "Partiell"- betyder att man har värde-omräkningstal på de röster som väljer i riksdags-valet och att därigenom en liten elit har 75% av röstvärdet i våra val. 2) "representativ"- betyder att eliten har anställt ett gäng politiker på vår bekostnad, vars tilldelade uppgift (som de väl fått höra genom båda öronen)... är att söndra befolkningen i så många frågor som möjligt så att de aldrig enas och inser att de även enat tillsammans...inte har någonting att säga till om. 3) "Författning"- betyder lagbok som befolkningen måste följa...men inte eliten då de ha både åtals och skattefrihets brev. Den uppgift Svenska etablissemanget har fått av de 9 elit familjer som äger världens centralbanker är att driva alla till ekonomiska undergångens kant så de i ångest och frusteration godkänner att ett ÄNNU mer tyranniskt kontrollerat samhälls system införs C) 2030-2050 blir det en liten is-tid liknande den vi hade 1790-1810, med ca 2 mån årlig kortare växtperiod och omfattande missväxt-risk då kallt vatten absorberar CO2 ( läs: är orsaken till att de vill införa höga CO2 skatter som egentligen är livets gas. 1790-1810 svalt 50% av Skånes befolkning ihjäl pga missväxter och minskad skörd) Se mer...
0
2023-11-14 21:22
Härligt att detta betydligt humanare och mer förnuftiga tillvägagångssätt vid slakt snart kan utövas av fler.
0
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.