Fyra företag gick i kvav i Skellefteå under december, vilket är fyra gånger så många i relation till månaden innan. Tre aktiebolag – i konkurs i kommunen.

Jämfört med förra månaden ser vi att antalet nyetableringar i Skellefteå under december har minskat. Det är 38 nyetableringar som har slagit upp portarna, vilket är 7,3 procent färre jämfört med föregående månad. Vi kan konstatera 36 aktiebolag och två enskilda firmor – nya i kommunen.

Det är 60 procent fler företag gällande Västerbottens län som försatts i konkurs, jämfört med månaden innan. Vilket innebär 32 företag i december. Motsvarande siffra för nyetableringar är 148. Så många nya företag i Västerbottens län, vilket är 1,3 procent färre i relation till månaden innan.

7 002 företag har dragit igång gällande hela landet, vilket motsvarar 6,1 procent färre jämfört med föregående månad. Beträffande konkurserna å sin sida är det 2 124 företag som gått omkull, vilket innebär 6 procent fler jämfört med förra månaden.

1 kommentarer
2023-03-27 23:42
Posten må vara några år gammal men den är på nytt aktuell. Efter en snabb återhämtning efter pandemin, följer nu en recession i och med ränteläget & inflationen. Förhoppningsvis stabiliserar sig snart världens ekonomier och vi får fler nystartar i området.
0
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.