De är idag omkring 40 anställda som tillsammans arbetar för att hjälpa företag med affärsdriven mjukvaruutveckling. Det gör de genom att antingen ta sig an hela projekt eller komplettera den befintliga kompetensen hos kunden. De arbetar med alla delar av modern mjukvaruutveckling och stöttar sina kunder i såväl tekniska som processrelaterade och organisatoriska frågor.

Vi ställde några frågor till Citerus där de ger sin syn på vikten av ett bra arbetsklimat och hur man bör arbeta för att skapa ett sådant.

Ni har utsetts till Sveriges bästa arbetsplats 2014, vad tror du att era medarbetare uppskattar mest med företaget?

Det våra medarbetare uppskattar mest är varandra och hur vi inspirerar varandra att utvecklas. Den kultur vi har skapat tillsammans erbjuder i väldigt hög grad plats för individen att utgå från sin passion och inspirera andra men också att inspireras av sina kollegor.

Har ni några tips till andra företagare som vill förbättra sitt företagsklimat?

Ta kulturen på allvar, den är en viktig del av din affär. Arbeta tillsammans med medarbetarna för att bygga den. Släpp kontrollen, stimulera samarbete och skapa utrymme för initiativ för att få energi och engagemang i organisationen. Då skapar du ett klimat för ständiga förbättringar där utvecklingen kommer av sig själv och når mycket längre än vad du kunnat ana.

Är era medarbetare delaktiga i arbetet för att skapa en bra arbetsmiljö?

I allra högsta grad. Inom företaget har man genom alla år tagit ett gemensamt ansvar för att utveckla kulturen och arbetsmiljön, en miljö där det är möjligt att ta initiativ, ifrågasätta och lyfta förslag.

Tre gånger per år genomför vi medarbetarenkäter och lyfter resultatet samt trender på ett så lättförståeligt sätt som möjligt för att stimulera diskussion i bolaget. På så sätt involveras alla i att dra slutsatser och identifiera förbättringar som alla står bakom och driver under året.

Att bygga en kultur kräver att man möts. Alla på Citerus träffas en hel dag, en gång i månaden för en Citerusdag. Här lyfter vi perspektivet, delar tankar, pratar av sig, formulerar sig och fördjupar sin egen kunskap, man utmanar och inspirerar varandra och får ny energi. Det här är en grundstomme för vårt kulturarbete och det gemensamma arbetet inom bolaget.

Kommer ni arbeta aktivt med ett fortsatt förbättrat arbetsklimat?

Självklart! För oss är en stark och tydlig kultur en nyckelfaktor och något som funnits med som en del av framgångsreceptet sedan Citerus grundades. Att ständigt förbättras i alla delar av företaget är en stor del av vilka vi är och hur vi driver vår affär. Att vi kommit på första plats i GPTW är kul och ett kvitto på att vi har lyckats skapa en bra kultur men inte på något sätt ett slutmål.

Avslutningsvis: Har ni några andra tips till företagare och entreprenörer?

Var noga i rekryteringen av nya medarbetare, anställ aldrig någon som du inte tror fullt på. Kommer personen trivas i rollen, göra ett bra jobb och utveckla sin potential? Tumma aldrig på rekrytering och bjud in din potentiellt nya kollega till att vara ansvarig för beslutet genom att vara transparent med dina bedömningar och frågetecken.

Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.

Taggar:

0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.