För somliga är det en förlustaffär att spara i avdragsgill pension för andra är det bingo! 

Vilket är bäst för dig? Att spara pengar du har betalat inkomstskatt för eller att spara i en avdragsgill pensionsförsäkring och betala skatten när du tar ut pensionen? Den som har låg lön skall spara skattade pengar men för att du ska kunna veta säkert är nu Pensionskollen uppdaterad med 2014 års siffror!

Är du löntagare?

Att spara i pensionsförsäkring kan ge dig sämre ekonomi som pensionär.
Vilken grupp tillhör du? Den som riskerar att gå miste om bostadstillägget när du blir pensionär? Eller ger pensionssparande dig en skattevinst på 25 %?

Är du enskild näringsidkare?

Tänk på att samhället grundar ålderspension, sjukpenning och föräldrapenning på utbetalt resultat (dvs. det som skatteverket betraktar som lön).
Tänk på att egenavgifterna är rabatterade och ger pensionsförmåner till skillnad mot löneskatten som är en ren avgift. Det kan vara bra att kontrollera om det är bra eller dåligt för dig med avdragsgillt pensionssparande

Oavsett om du är löntagare, enskild näringsidkare eller driver aktiebolag är det viktigt att du sparar på rätt sätt. Kontrollera i en räknesnurra om det är bra eller dåligt för dig med avdragsgillt pensionssparande.

0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.