Hej, vem är du och vad jobbar ditt företag med?

Mitt namn är Andreas Åkervall och jag startade mitt första företag som 19 åring. Då som nu var drivkraften att hjälpa människor. Att få vara med på människors resor antingen när de lär sig sin telefon för första gången eller när IT-lösningen blir ett verktyg för att ta sitt företag till nästa steg, det är magiskt.

Idag driver jag IT-bolaget HELkom där vårt mission är att förändra världens syn på Slit och Släng inom IT. Vi vill att våra kunder skall använda tekniken längre och säljer gärna en rekondotionerad dator eller telefon i kombination med nytt. I grunden är vi ett traditionellt IT-bolag som levererar alltifrån en molnserver, microsoft 365, telefoniväxel till en superhjälte som ser till att allt fungerar. På HELkom vill vi göra det enkelt för våra partners att förstå vad de har och kunna jobba på ett mer hållbart sätt.

Du är vår nya ambassadör för Företagande.se Lokalsida - Borås. Varför valde du att bli det?

Jag verkligen älskar företagandet och vilka möjligheter det skapar, om jag då kan vara med och inspirerar andra till att göra densamma så kan vi skapa oanade möjligheter i framtiden. Så att få en möjlighet att engagera mig i en lokal site som skall främja lokalt företagande känns fantastiskt inspirerande och en självklarhet att tacka ja till!

Vad betyder företagande för dig?

För mig är det en livsstil, där jag har möjligheten att skapa något för framtida generationer och kan påverka på riktigt. 

Du är en väldigt aktiv nätverkare, vad ser du som de största fördelarna med det?

Jag tror på möten mellan människor, det är genom mänskliga relationer som vi på sikt skapar affärer, så att nätverka är för mig en avgörande del för att kunna skapa business och hjälpa människor.

Det kommer flera nya funktioner på Lokalsajterna. Vilken funktion ser du fram emot mest?

Evenemangskalender! Där man på riktigt kan se vad som händer inom näringslivet i Borås på en samlad plats.

Varför ska man dagligen besöka Borås – Lokalsajt?

För att dels få lokala nyheter inom näringslivet, få inspiration av andra och kunna få hjälp i sin vardag, för som företagare behöver man inte vara ensam, det finns många som vill stötta.

Vill du bli lokal ambassadör i din hemkommun? Kontakta oss här.


0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.