Del 1. När jag arbetar med klienter som vill komma vidare i livet stöter de alltid på någon form för rädsla. Vi har alla rädslor men en del av dem ligger latent och är svåra att få fatt på. Andra är subtila och inte helt lätt att förstå.

Därför arbetar vi alltid med att lära känna oss själva på nya plan för ju bättre vi känner oss själva desto lättare kommer vi att kunna hantera våra känslor.

Våra känslor är verkligen fantastiska verktyg. Känslor visar oss vad vi befinner oss i för frekvens/vibration och vad vi skapar för bilder inom oss.

När du är glad skapar du vackra bilder inom dig och din frekvens/vibration är hög. När du är orolig, arg, ledsen eller rädd skapar du bilder inom dig som inte gör dig gott och din frekvens/vibration är då låg. En del har svårt att ta till sig konceptet av bilder som vi alla skapar inom oss men de som verkligen vill skapa förändring kan också lära sig att mästra det här.

Det fiffiga med dina känslor är att du kan lära dig att gå ifrån en låg frekvens till en hög genom att du förstår dess språk. Du kan när du befinner dig i en låg frekvens (en känsla som är jobbig eller obehaglig) lära dig att välja att fokusera på något som gör dig glad och på så sätt förflytta dig in i en högre frekvens.

Kan vi studera våra känslor och förstå att vi kan förändra dem helt själva så har vi fått ett fast grepp om guldkalven. Vi har då utvecklat vår egen lyckospridare inombords – en form för outtömlig källa vi alltid kan återvända till.

Det kräver dock övning och din villighet att studera dig själv och dina egna känslor för att du ska kunna hitta dit. Att förstå dina egna känslor är grundläggande för att du ska kunna förändra dem. Utan förståelse för dem vet du inte var du befinner dig. Har du ingen startpunkt är det inte lätt att veta om du ska välja höger eller vänster vid nästa vägskäl.

Så vad kan du göra för att börja lära dig mer om hur du kan välja hur du mår och hur du hanterar saker och ting som händer i din vardag?

  • Sätt dig ner varje dag och ta dig tid att andas djupt.
  • När du andas djupt kan du lättare få fatt på dina känslor. Fråga dig själv vad det är för en känsla du känner just nu?
  • Börja hitta ord till alla dina känslor så att du hittar ditt eget alfabet för dem. Inte alla förstår sina känslor och därmed inte heller sin vibration.
  • När du lokaliserat en känsla och kan namnge den fråga dig själv om den är något du önskar skapa mer av?
  • Om inte: Upp och rör på dig. Få igång rörelse i kroppen. Rör du kroppen måste du röra till dina tankar för de hänger samman. Dansa, gå ut och gå, lyssna på fin musik eller sjung en sång.
  • Om du är nöjd med de känslor du känner just nu: Sitt kvar och njut!

Det är grundläggande med självkännedom för att du ska kunna förstå dina känslor på ett enkelt sätt. Ge inte upp efter en gång eller två. Ta dig tid under ett par veckor så kommer du att lära dig mer om dig själv.

Lycka till!

Läs del 3 om mänsklig potential

Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.