Mängden nyetableringar i Umeå under december har ökat i relation till förra månaden. 83 nyetableringar har startat verksamheten, vilket är 14 procent fler i relation till förra månaden. 77 aktiebolag och fyra enskilda firmor har startats i kommunen.

I Umeå gick sju företag i konkurs under december. Detta innebär 12 procent färre i relation till förra månaden. Vi noterade sex aktiebolag som gick i konkurs.

Det är 60 procent fler företag för hela Västerbottens län som gått omkull, i relation till förra månaden. Vilket innebär 32 företag i december. Motsvarande siffra beträffande nyetableringar är 148. Så många nyetableringar i Västerbottens län, vilket är 1,3 procent färre i relation till föregående månad.

Om vi flyttar fokus till Sverige och antalet nyetableringar där. Då ser vi 7 002 företag som dragit igång under december, det är 6,1 procent färre jämfört med månaden innan. Samtidigt konstaterar vi 2 124 företag som försatts i konkurs, vilket betyder 6 procent fler jämfört med förra månaden.

0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.