ITS TIME att ladda dina batterier! Under en tennismatch så vilar spelarna mellan vartannat game. Då dricker de och äter banan, masserar sina ben. Tänker kreativt, utvärderar sin match. Plåstrar om sig. Det är vila och paus. Återhämtning.

Under matchen kan det vara stark sol och påfrestning för hela kroppen. Fötterna värker. Många av oss känner att vi är i en liknande situation just nu på året. ITS TIME för att ladda batterierna. ITS TIME att möta dig själv! Sommaren är en period där vi kan ladda batterierna.

Vad händer om vi hoppar över pausen och vilan? Vad händer när vi inte laddar vårt mobilbatteri? Vi kan inte bli kontaktade, vi kan inte ringa ut. Vi kan inte använda alla funktioner. Det kan orsaka frustration att inte kunna ringa viktiga samtal. Ta exemplet med en full data hårdisk. Vi alla har arbetat med en dator som är slö och trög. Den är helt enkelt full. Behöver rensas. Under hela vintern har många jobbat hårt och spelat matchen där i vardagen.

ITS TIME att rensa ut saker och röja ut på kontor och slänga gamla papper. Rensa datorn. Rensa i mailen. Rensa i vårt inre. Rensa i våra hem. Rensa ut oförlåtelse i våra relationer och familjer. Tänk vad ett förlåt betyder mycket. Kommer du ihåg de gånger du har rensat ut i förrådet, i mailboxen, slängt gamla papper och sagt förlåt i en relation. Vad händer? Jo, livet och friden kommer tillbaka. Glädjen spirar igen. Känslan av oj vad skönt att det blev gjort, tänk att jag väntat så länge på att ta tag i det där. ITS TIME! Många gånger ger vi mycket på våra jobb, i pappa/mamma rollen, vänrollen, fritidsrollen osv.

Tillåt dig nu att bara vara i sommar. Du vet väl att du är människa. Human being. Våga vila och läsa. Bubbla och simma. Lyssna och tänka. Böj dig ner till det enkla barnet och ta emot. Eller som prästen som vigde prinsessan Victoria och prins Daniel sa i vigseltalet: Det är mod att låta sig bäras.

Hur laddar man batterier? Hur hämtar man ny kraft? Hur låter man en v8 motor gå ner i varv?

Ja, det tar lite tid. Man brukar prata om två veckor att komma ner i varv. Då hör man fåglarna och ser de vackra färgerna på blommorna igen. Då hör man till och med sitt eget hjärtslag och blir tacksam att man lever. I am a human being! Innan man kan måla om båten måste man slipa bort gammal färg. Så är det med oss människor vi behöver även vi slipa bort lite. Låt det slipas lite även hos dig denna sommar. Våga stäng av datorn och mobilen. Våga bli buren av livet själv. ITS TIME att ta sommarlov även om allt inte är perfekt. Mycket väntar på dig för hösten. NU ÄR TIDEN FÖR VILA OCH REKREATION. Ta tag i dina vänner och säg till dem vad de betyder för dig. Var ärlig. Varje dag är unik även denna dag. Ja den kommer faktiskt inte tillbaka. Det bästa ligger framför dig. Efter en gräsbrand där allt ser dött ut, kommer faktiskt en enorm blomstring igen. Växterna börjar spira igenom det brända, som en tussilago igenom asfalt. ”Det är mod att låta sig bäras.”

Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
1 kommentarer
Friskvård
2010-07-07 11:22
Tack för motivationen. Helt rätt; bara var nu i sommar!
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.