Köpa ett vilande aktiebolag (konsultbolag)

1
Hej,
Vet inte riktigt vart jag ska vända mig. Hoppas detta forum kan ge mig lite insikt. Jag har en nära vän som önskar sälja sitt konsultbolag, jag hade tänkt starta ett om ca 6 månader och börja hyra ut mig själv till diverse arbetsgivare. Min vän uppger att hans revisor säger att många skulle betala pengar för att få köpa för hans företag. Dem menar alltså att färdiga företag är eftertraktade, särskilt konsultbolag som gått i förlust. Denna har gått i förlust 149 tusen kronor, då moderbolaget sålts. 

Min fråga lyder alltså såhär; stämmer det att det är bättre att köpa färdiga konsultbolag som gått i förlust? (om man får dessa till ett mycket billigt/gratis vilket tanken är här).
samt så undrar jag; vad innebär detta med att moderbolaget sålts, jag kan inte se att företaget är räknat endast som ett dotterbolag? Hur påverkar detta mig om jag skulle köpa konsultbolaget? 
Poängen med bolaget är att jobba som konsult vid sidan om och ta del av utdelningarna, ingen utdelning är gjord via detta företag. 
All input är välkommet!
Hälsningar
R
1479
250
Moderbolag hit eller dit har ingen betydelse, varje bolag är ju ändå unikt.

Det som gör att färdiga bolag är eftertraktade är att det kommer med färdigt konto, F-skatt och allt. Många som vill köpa ett sånt är såna som inte själva kan få detta om de skulle söka själva.

Ekonomiskt är det lite svårt att både ha kakan och äta upp den.

Köper du ett bolag som gått med förlust så får du bara ta över dubbla summan förlust jämfört med vad du betalar. dvs betalar du 10 000 för bolaget så får du ta med dig in 20 000 i förluster..

Medan det är tvärtom när det gäller sparad utdelning. Ska du ta över den sparade utdelningen så måste du få bolaget gratis, dvs som gåva.
Och då får alltså ingen förlust tas med.   Men utdelningsutrymmet är ju värdefullare.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.