Spara pengar med låg risk

22
Jag har 100K som jag kan lägga undan i 3-5år plus 3-5K varje månad som jag tänkt spara. Jag vill inte ha någon hög risk då det känns som börsen kommer att krascha snart. Eller har ni annan uppfattning?

Fick tips om http://www.spiltanfonder.se/fonder/rantefond-sverige som ska vara mycket låg risk.

Har även kollat http://www.compricer.se/sparande/ vilket kan ge 3-4% i årsränta om jag låser pengarna i 3-5år

Hur sköter ni ert sparande?
22
Ingen som har några tankar om detta? :unsure:
86
6
Hej, jag kör med principen "bättre med många ägg i korgen", d.vs jag både sparar, har aktier och obligationer samt fonder för att sprida risken och försöka få maximal utdelning över 5 år. Men en risk tar man oftast om man vill få en hyfsad utdelning, de enda utan risk är sparkonto och statsobligationer.
338
26
Det finns andra sätt att spara/investera på som är roliga. Whisky, vin, nötkreatur. Alltså inte aktier i bolagen utan själva varan. :) Kanske inte lågrisk investeringar men läser man på lite och har ett intresse så känns det ändå säkrare än börsen.
alice22
Hej! Jag e på jakt efter nya spännande viner såhär till julen! Kommer ni på några goda?? - See more at: http://www.foretagande.se/off-topic/48586-vintips/#48593
64
12
2360
49
Mark och bostäder är två områden som kan generera bra inkomst med rätt man. Lars
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
23
1
Få investering med försäkring, som att slå två flugor i en smäll. Köp sedan mark, den kommer inte att värderas med tiden, oavsett vad som händer. Hoppas att det hjälper i år.
23
1
Det är en bra idé att se till att du inte kan spendera dina pengar ännu. Det kan vara ett utmärkt val om allt du vill göra är att hålla dina pengar på ett ställe på lång sikt och inte är alltför orolig för svängningarna på marknaden. Men kom ihåg att investera dina besparingar på aktiemarknaden utsätter dem för risker och gör det lättare för dig att komma åt dem, men om det verkligen är vad du vill kan du fullfölja det, men se till att du inte har några tvivel och gör research om den aktien. Lär dig deras regler och hur du kan få dina pengar att växa. Sikta på att investera i konservativa aktier med regelbundna utdelningar, aktier med långsiktig tillväxtpotential och en liten andel aktier med bättre avkastning eller högre riskpotential.
3
Tack så mycket för informationen och dina råd. När jag sparar pengar försöker jag alltid använda bankens tjänster så att jag alltid har pengar i reserven på kortet. Jag lärde mig om Flex -medlemskreditkortet på [url]https://bastakreditkort.se/kort/entercard/remember[/url] Med Remember Flex slipper du årsavgifter och får upp till 2 månaders räntefri kredit och ett kredittak på 100 000 kronor. Dessutom, när du betalar för onlineköp med ditt minneskort får du upp till 25% rabatt i 300 olika butiker. Jag gillar det.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.