Sälja affärsidéer?

151
Jag och en god vän hade ett samtal idag. Jag har en förmåga att komma på flertalet roliga affärsidéer och som ni förstår har jag inte kapaciteten att genomföra ens hälften just nu. Men jag brukar ha som hobby att testa alla mina affärsidéer genom att räkna lite, göra en budget och lite av en affärsplan. Min vän sa då till mig att jag borde sälja affärsidéerna jag själv inte har tid att genomföra. Jag hävdade att affärsidéer inte är värda något och kan bara säljas bolagiserade, så att säga.

Men så tänke jag att jag kan ju i alla fall fråga runt lite innan jag droppar det. Skulle det rent teoretiskt finnas en möjlighet att ta ut ett par tusenlappar för en affärsidé? Jag menar, om det finns en affärsplan och lite information om vilka tillstånd som behövs och så vidare? Jag menar ju att en driven person då skulle kunna genomföra idén och slippa räkna, fråga runt om tillstånd med mera och koncentrera sig på att göra den till något.

Men vad tror ni? Det går inte va?
MVH Richard Andréasson
632
3
Spontant, det blir svårt, av flera olika anledningar.[br][br]Bland annat: Jag vill ju veta vad är affärsidén är innan jag möjligtvis betalar för den.[br]Men om jag redan vet affärsidén, varför ska jag betala för den?[br][br]
151
[quote author=krjh link=topic=7258.msg33620#msg33620 date=1276718866][br]Spontant, det blir svårt, av flera olika anledningar.[br][br]Bland annat: Jag vill ju veta vad är affärsidén är innan jag möjligtvis betalar för den.[br]Men om jag redan vet affärsidén, varför ska jag betala för den?[br][br][br][/quote][br][br]Jo, samma som jag hade till min vän. Men å andra sidan, om du vet vad det handlar om, men inte hur det skall göras kanske kanske? Jag menar, du betalar för att få tillgång till den "lysande" affärsplanen....
MVH Richard Andréasson
632
3
Förstår lite hur du tänker. Men känns som att det då blir mer som konsultation kring en idé som du lika gärna hade kunnat komma på själv. Samma hjälp som du då kan få från en branschkunning alternativt revisor/redovisningskonsult.
151
[quote author=krjh link=topic=7258.msg33624#msg33624 date=1276719426][br]Förstår lite hur du tänker. Men känns som att det då blir mer som konsultation kring en idé som du lika gärna hade kunnat komma på själv. Samma hjälp som du då kan få från en branschkunning alternativt revisor/redovisningskonsult.[br][/quote][br][br]Sant. Förutom det att du möjligtvis underskattar mig lite. Jag rör mig givetvis bara i branscher jag känner till hyffsat och jag har högskolepoäng nog att jobba som redovisningskonsult om jag vill.
MVH Richard Andréasson
632
3
Jag säger inte att du inte klarar av det, det har jag ju ingen aning om, och bemödar mig därför inte kommentera det. Du kanske är jätteduktig, kanske inte. Jag vet ju inte  :)[br][br]Jag säger bara att jag inte anser att det skulle funka att sälja detta med benämningen "försäljning av affärsidéer".[br][br]För övrigt anser jag att antalet högskolepoäng är ganska ointressant då det finns civilekonomer mfl som inte klarar jobbet som ekonom bättre än en gymnasieekonom.
151
[quote author=krjh link=topic=7258.msg33629#msg33629 date=1276719837][br]Jag säger inte att du inte klarar av det, det har jag ju ingen aning om, och bemödar mig därför inte kommentera det. Du kanske är jätteduktig, kanske inte. Jag vet ju inte  :)[br][br]Jag säger bara att jag inte anser att det skulle funka att sälja detta med benämningen "försäljning av affärsidéer".[br][br]För övrigt anser jag att antalet högskolepoäng är ganska ointressant då det finns civilekonomer mfl som inte klarar jobbet som ekonom bättre än en gymnasieekonom.[br][/quote][br][br]Alright, jag missförstod.[br][br]Och vad civilekonomer beträffar (jag är inte civilekonom) Så är det enligt en kompis på skatteverket så att det första man får lära nyanställda handelselever är debet och kredit, det är inte direkt huvudämnet där. Jag har läst kurser i redovisning och så sköter jag ju den själv i mitt bolag. Men det var utanför ämnet.[br][br]Nej, jag tror vi har rätt, synd att jag inte satsade pengar och slog vad man min goda vän om detta...
MVH Richard Andréasson
2360
37
Om du ändrar dig kan du bläddra bland mina mer än 1600 inlägg så lär du  hitta så det räcker med uppslag. Fast jag bjuder på dem.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
151
[quote author=lars arenander link=topic=7258.msg33633#msg33633 date=1276723345][br]Om du ändrar dig kan du bläddra bland mina mer än 1600 inlägg så lär du  hitta så det räcker med uppslag. Fast jag bjuder på dem.[br][/quote][br][br]Fast inte med kompletta affärsplaner då va?[br][br]Tanken jag egentligen har med idéerna är ju att dessa skall genomföras, om några år. Det var mest att testa min goda väns idé.
MVH Richard Andréasson
6
Tror spontant att det är jättesvårt att få ut något av detta.
22
Har sett nagra business plans till salu pa ebay. Men haller med tidigare inlagg att det inte genomforbart om som en verksamhet.
[URL=http://www.athlecation.com/College-Konsult-Svenska.html]Studera i USA[/URL]

[URL=http://www.athlecation.com/Information-College-Idrott.html]Idrottsstipendium USA[/URL]

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.