Har skulder hos KFM, men vill starta eget. Kan jag?

30
Som rubriken lyder så har jag skulder hos KFM, men inte skatteskulder utan skulder jag har dragit åt mig när jag va yngre tyvärr. Skulder som jag aldrig kommer bli av med om jag inte skaffar mig en bra större inkomst, jag har en affärsidé som jag tror stenhårt på. Men frågan är vilka alternativ jag har för att KFM ska lägga beslag på företaget om jag startar det?

Jag har hört att genom att starta ett AB och låter sig äga så lite som möjligt, så har inte KFM så mycket att säga till om. Stämmer det?
14
Prata med kfm. Dom säkert inte så omöjliga som folk tror.[br]Det jag vet säkert är att du inte blir belagd med näringsförbud bara för att du har skulder hos kfm.[br][br]Däremot kan dom göra utmätning på dig och ditt företag.[br]Men som sagt prata med dom, dom vill säkerligen hjälpa till om dom kan..
Daniel Klasson

TryckExperten.se
-Profiltryck för föreningar och företag.
1165
Problemet man får med betalningsanmärkningar när man startar företag är att man får kalla handen vad gäller krediter över allt. Det blir problem med allt från telefonabonnemanget och lokalhyra till leverantörer av varor etc. KFM kommer säkert också ställa frågan var du har fått startkapitalet ifrån, och har man ingen bra förklaring så kanske Skatteverket intresserar sig för dina affärer på ett väl närgånget sätt.[br][br]Har du haft skulderna länge? Har du försökt att göra något åt dem? Jag har pysslat en del med sådant där eftersom jag själv hamnade i klistret för rätt många år sedan, och det är inte omöjligt att förhandla en del med fordringsägare om man kan visa på att de vinner på att göra som du föreslår.
21
Hej. Om du har en bra affärsidé och eget företag är vad som krävs för att komma vidare så är det bara att köra på när det gäller företagsetableringen. Skatteverket är inte Kronofogden, så det ena har inte med det andra att göra i sammanhanget. Inte heller blandar Kronofogden ihop Aktiebolagets ekonomi och din privatekonomi.
Kevin Kane
2360
31
Skuldsanering kan vara ettalternativ. Kronofogde och skattemyndighet kan gå in på ditt konto när som helst och gör det också trots löften om annat, så start är mycket riskabelt och ohällsosamt vilket ex.vis kan leda till att man tar vikta pengar för moms till annat och sätter företaget i konkurs. Lars
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
1396
187
Dom kan ju dock inte gå in på ett AB,s konto för att mäta ut ägarens skulder. Starta ett AB är enda alternativet om man vill leva ett hyfsat liv trots skulder. Här i Sverige är det ju helt maniskt med att kolla efter betalningsanmärkningar ( jag tror det har med avundsjukan att göra ) så tyvärr kommer inte ditt AB att få nån vidare kreditvärdighet om du sitter som ordförande. Men det kanske nån annan kan göra? Problemet är ju att få ihop 50 000 till starten, men kanske finns nån som vill låna ut? Om du visar en bra ide? Annars kanske du kan komma över ett bolag som nån vill bli av med. Förhoppningsvis utan anmärkningar då.
21
Helt rätt, ingvar48: Vem som helst med grundläggande koll på aktiebolagslagen vet att det är hela poängen med den bolagsformen. Om Kronofogden och andra myndigheter kunde gå in helt godtyckligt och försöka driva in verkliga eller inbillade skulder från aktiebolag så skulle hela systemet krascha. Miljontals aktiebolag skulle aldrig ha startats och lika många skulle ha konfiskerats. Namn som Trump och Murdoch skulle inte ha fått komma i närheten av att starta, än mindre äga aktiebolag. PS: Frågeställaren skrev sitt inlägg 07 apr 2010 15:56.
Kevin Kane
2360
31
För inte så länge sedan trodde man att man satt säker i en bostadsrätt. Genom dom är det inte så, likadant om någon närstående får lyxbilar mm. Om det var jävligt förr är det än värre nu för densom tror han kan komma undan med ett eget AB och har någon annan det och man tar ut lön så begär man införsel. Har man som jag varit företagare i snart 50 år så har man sett ett och annat hur verkligheten är. Surt har man fått ändra vissa lagar enl. mina önskemål då jag fått rätt i respektive högsta instans till gagn för de som känner till lagändringar. Lars
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
1396
187
En bostadsrätt kan ju utan problem mätas ut av KFM. Men egna AB brukar sällan vara så enkla för dom att få ut nåt av. Oftast handlar det ju inte om företag med hundratusentals kronor i vinster som drivs av en företagare med KFM efter sig. Då skulle han ju rimligen betala sina skulder. Men att hanka sig fram och leva ett drägligt liv fungerar fint med ett eget AB. Jag har själv gjort det i 25 år nu. Nu börjar livet räta upp sig, så nu är problemen snart ur världen. Men den tiden jag haft det som värst har jag ändå klarat mig hyfsat tack vare ett AB. Ingen kan ju tvinga en att ta ut lön, och är det så att man plockar ut stora löner och tror att dom inte blir utmätta så är man ju lite blåögd. Förmåner av fri bil och fri bostad är ju däremot lite svårare att mäta ut.
2360
31
Du har rätt Ingvar att det går på olika sätt att snirkla sig fram för oss som sedan länge är bekant med möjligheterna men det är knappast något att rekommendera för ovanstående person. Lars
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
366
28
[b]Det kan ju tilläggas att om det är gamla skulder, så kan [i]preskribering[/i] vara aktuellt att titta på.[/b] Om man kommer så långt att man har kunnat göra en "deal" med inspektören på Krfm så är det också läge att hävda preskribering av skulden när inkassobolagen dyker upp med sina "civila" krav. Kommer deras krav via fogden så svara omedelbart och hävda att skulden torde vara preskriberad: Fogden gör antingen en bedömning- och håller med dig och avvisar kravet av den anledningen eller återsänder det till inkassoföretaget- Fogden går då inte med automatik in och plockar pengar. Inkassobolaget måste åstadkomma en ny rättegång/dom för att kunna hävda kravet. (det kan ju hända att de gör en bedömning av kostnad, arbete och ev. slutresultat och läger ner ärendet) [b]Gör aldrig en deal med ett inkassobolag[/b] om att delbetala en viss summa till skulden är betald: Skulle de upptäcka att du tjänar lite mer pengar i lön t.ex. så bryter de omedelbart sin överenskommelsen med dig och går till fogden direkt. [b]Läs på om lagen om preskribering-[/b] eller ta hjälp av personer som Ingvar att formulera preskriberinginlaga mm hantering. Kan vara värt varenda öre att ha lugn och ro och rätt metodik att hantera "vargarna". Du behöver din kraft till att utveckla företaget.
Redaktuellt
1396
187
Ja, alltid bestrida det som lämnas till kronofogden. Man behöver inte ge KFM nån som helst motivering till varför man bestrider, utan då lämnas ärendet tillbaks till inkassobolaget som då får välja att gå till Tingsrätten eller försöka komma överens med dig. Vill man hävda preskribering så gäller ju 10 år för företagare, och 3 år för privatperson. Kan du då göra troligt att du aldrig tagit emot ett krav under dessa tidsrymder, så är det upp till inkassobolaget att bevisa att du tagit del av en påminnelse. Tumregeln här hos Tingsrätterna verkar vara att en person som bott alla år på samma adress, rimligen måste ha tagit del av kraven. Har du däremot flyttat en eller helst flera gånger, så blir det genast knepigare att bevisa att du faktiskt tagit emot ett krav. Tänk också på att gamla skulder, och det inte ser ut som att du kommer att tjäna några pengar inom överskådlig tid, där finns det goda chanser till uppgörelser. Det här är ju fordringar som inkassobolagen köpt billigt klumpvis. Har du en skuld på 100 000 så är det inte alls omöjligt att du får igenom en slutbetalning på kanske 20000 i *ett för allt*. Men här måste du då väga dina möjligheter till total preskribering mot att få en uppgörelse. Att ta kontakt är ju detsamma som att en ny 10- resp 3 årsperiod börjar rulla. Vi har bedrövlig regler i Sverige när det gäller sånt här, och tyvärr sitter många kraftfulla entreprenörer som vi så väl skulle behöva för att skapa nya jobb, istället fast i ett skuldträsk. Det måste finnas folk som vågar satsa och kanske misslyckas utan att dom blir satta i livslång tvångströja. Alla företagsstarter kan inte ha både hängslen, livrem och tredubbla säkerheter.
2360
31
Du och Imre är ju insatta i det hela som jag, man kan lägga till att har man inte tagit emot ett rekommenderat brev så ligger man bättre till. Lars
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
1396
187
Ja, precis.. Och ett tips kan vara att det oftast står ett nummer på försändelsen, så kan man gå in på posten *sök brev* och slå in numret så får man fram avsändaren, även om den inte står utskriven på avin...:vissla
2360
31
Mycket smart Ingvar. Det finns ju företg som satt i system att sätta dit personer som ej beställt något och på det här viset kan man kanske försvåra för dem. Lars
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
5
Hej! Har anmärkning men skulder på inkasso men vill ändå starta eget, har familj och vi "hankar" oss fram och undrar lite vad som är bäst att starta då? Enskild eller AB även om jag har anmärkningar... :unsure:
366
28
Hej Laura, Starta AB är sannolikt det säkraste. Men gå upp och läs tidigare inlägg här i tråden,Läs t.ex.vad Ingvar Wogenius skrev redan 28 Okt 2013. Och vad han sedan skrivit. Man måste se upp med div . saker: hur man fick ihop aktiekapitalet t.ex. Lycka till!
Redaktuellt
5
Hej och tack! Har läst vad ni båda skrivit och det låter bra, mitt problem är att jag ej kan lagar och deklarationer och allt som har med det att göra, svårt att hitta en revisor som kan och vill göra alla "tricks" bara för att. Tack ännu en gång denna tråden fick upp mina ögon :)
366
28
Hej! Ta inte illa upp: "revisor" är en person som står på myndigheternas sida och skall kolla dig. Han har statens uppdrag att ha koll på att du gör allt rätt. Du behöver en bra bokföringskonsult som både kan bokföring OCH kan ge dig råd och se till att redovisningen blir korrekt och kan visa på alla möjligheter o.s.v. så att bolagets revisor kan godkänna bokslutet. Numera lär man inte alltid behöva ha revisor har jag förstått). Vilken bransch handlar har du planer på att verka inom?
Redaktuellt
21
Hej Laura! Imre och Ingvar har sagt det mesta som är värdefullt att nämna. En kombination av LLC och filial kan också vara värt att titta på. Du behöver inte vara proffs. Skatteverket har skärpt sig och är inte lika byråkratiskt utan hjälpsamt. Det finns massor av småföretagsrådgivning (t.ex. Nyföretagarcentrum; av varierande kvalitet tyvärr). Det finns mässor och många du kan fråga. Det finns en Starta Eget Dag 26/11: https://www.verksamt.se/fundera/starta-foretag-dagen?gclid=CJzsrc3Mo8kCFQLecgodLVIAWg Finns viljan, finns en väg. Lycka till
Kevin Kane
1396
187
Ja, det finns en hel del rådgivning.. Tyvärr är mycket av den inriktad på folk *som det går bra för*, och man har svårt att hantera frågeställningar runt att t.ex starta ett företag när man har kfm efter sig. Till dig Laura vill jag säga att vi nog är flera här som kan hjälpa dig igång med ett upplägg som gör att du kan komma igång. Det är inte det mariga.. Det knepiga är att ha en affärside som verkligen ger nåt. Har du det, så löser sig resten.
5
Jag är dålig på att formulera mig också borde jag lagt till, ok nu hänger jag med lite då är det det vi behöver!!! Min man och jag tänkte på budfirma, tack!
5
Hej och tack! Vi behöver hjälp med det mesta och vårat problem är att vi är godtrogna och det har gjort att det gått dåligt för oss i livet. ekonomisk sätt. Våran vision är att ha ett hus och ett företag som gör det enklare för oss att leva, åka utomlands med barnen (längre än Polen) vi vill inget överdrivet, vill kunna betala av skulder och alltid ha "ifall att- pengar" inte vänta tills lönen kommer... Det kanske låter enkelt för er kunniga, för oss är det nästintill omöjligt att ordna men Ja! viljan finns och vi vågar och vill, då behöver vi alltså rätt person.... Kan någon här hjälpa oss med detta? Min man vill starta inom bud, jag själ är sjukskriven från vårdarbete. Jag själv har en annan typ av "dröm" Jag vill ha ett fritids. Låter hemskt men det finns inga nätverk för sjukpensionärer och yngre pensionärer och inom mitt arbete så får det mig att vilja detta då jag vet att dem yngre äldre är i behov av detta, men som sagt, svårigheterna är många.... Så tacksam för all info och råd!!!!
366
28
Hej Här några tips om budfirma. [b]Budfirma är Åkeri i lagens mening.[/b] Då måste man ha tillstånd från Transportstyrelsen ; Trafiktillstånd. Du måste först avlägga prov inför Transportstyrelsen. Blir proven godkända får du ansöka om Trafik- tillståndet. Inga domar eller delgiven misstanke.. Är man grön så kan man köpa en kurs hor Åkerföreningen så att man klarar proven Kostar c:a 8-9000 Kr. tror jag. [ul] [li]Bra bil. Stålar till bränsle första tiden[/li] [li]Liten enkel hemsida, viktigt![/li] [li]Kortterminal i bilen- så att du får in cash direkt. viktigt.[/li] [/ul] Kör på!
Redaktuellt
5
Hej! Vill starta ett AB med en vän. Han är "ren" och jag har bet anmärkning.b(skulderna är på inkasso med avbet plan) vi har startkapital 50tkr. Han som styrelseledamot. Nästa steg för oss är att starta företagskonto och det får vi nu uppleva som svårt, dem flesta säger nej. Hur gör vi? Tack på förhand
5
Jag hade skulder och har det fortfarande. 2001 startade jag mitt företag och varken kronofogden eller skatteverket har tagit en krona eller någonting i rörelsen. Blir mycket svårare att ta från en rörelse för dom med tanke på att det är ens levebröd och dom får aldrig ta mer en lagen säger, och att mäta ut en inkomst från en egenföretagare är mycket svårare då man aldrig vet vad inkomsten är från månad till månad. Och dom gör det aldrig värre för dig än vad det är i dag. Ett AB är inte personligt bundet och därmed får du ett orgnr som är rent och får kredit som du med en enskild firma inte skulle ha fått.med tanke på att org nr då är ditt personnr och det inte är rent. AB kan den andre oxå stå som ytterst ansvarig till, men inte så stor betydelse då dom efterfrågar org nr på ab vid kreditsökningar till bolaget och det org nr är ju rent om du har ett ab. Och företagskonto kan inte banken neka er, alla har rätt till bankgirokonto som har en registrerad firma, kan du precisera vad det är som är svårt med att öppna företagskonto? är det hos banken du menar? Det som är svårt är att öppna ett företagskonto på banken om man ännu inte har ett företag att knyta det till.
5
Det finns många vägar att gå om man vill starta upp eget idag, med eller utan skulder etc. Kommer att ha en kort kurs i Linköping på några timmar med start i höst i kring alla problem som kan uppstå och finnas i samband med det.
1396
187
Tyvärr är det inte så enkelt, även om man startar ett AB. Eftersom det inte finns nån historik att gå på när det gäller bolaget, så kommer dom per automatik att ta kreditupplysning både på den som sitter som ledamot, och även på dom som är själva ägarna. ( om det inte är samma) Och finns det då anmärkningar, så är det stopp. ledamoten kollar dom med hänvisning till att det är den som kommer att styra bolaget, och ägarna kollas med hänvisning till att det är dom som har den verkliga makten. Det finns ingenting i den här hanteringen som går ut på att ha en positiv syn och försöka hjälpa till, utan allt går ut på att gräva fram nånting som gör att dom kan säga nej. Ibland undrar man varför dom ens ägnar sig åt att låna ut pengar. Det finns nya långivare som basunerar ut att dom lånar ut till kreti och pleti. När man sen kollar villkoren så visar det sig att det är rena lögner. Ett sånt bolag kollade jag häromdan. Dom lånar ut till 15-20% ränta, och kräver att företaget och alla runt det, har god kreditvärdighet. Ursäkta mig... men varför i hela friden skulle vi låna där då?? Då kan man ju lika väl gå till en vanlig bank. När det gäller att starta ett företagskonto, så blir allt fler nekade. Och i ren ilska kollade jag häromdagen med finansinspektionen vad som egentligen gäller. Och då är det så att en bank kan inte neka någon att sätta in aktiekapitalet på ett konto för att starta ett bolag. ( här bryter många banker mot lagen och nekar även det ) Däremot kan dom sen neka att koppla på tjänster på kontot. Dvs du kan inte använda det. det är fullt lagligt, och ger ju samma effekt. Inte så stor vits att öppna ett konto som inte får användas liksom..
1396
187
Tittar man sen på den instans som har den yttersta absoluta makten att styra över svenska medborgares liv, nämligen UC, så ser man även där att i deras rapporter finns inget som på nåt sätt är till för att underlätta. I deras värld är allt negativt. Jag pratade själv med en handläggare på Bolagsverket om just detta, och hon sa att *man får inte göra nånting alls längre*. I dessa personers värld, där dom sitter på ett kontor tryggt i Stockholm, så är allting OBS. Exempelvis står det i upplysningen som tas : * OBS att personen inlett ett eller flera engagemang i företag* Varför ska det vara en OBS-post?? Staten vill att alla startar eget ( iofs mest för att kunna sparka ut dom ur trygghetssystemen) , och sen kommer UC och sätter en OBS-stämpel på alla som verkligen startar.
1
Jag har också en massa skulder, men har tänkt att starta eget aktieföretag. Men hur jag får 50 000 kr i aktiekapital, det vet jag. Och kommer att göra på det sätt jag kommit på, då har man redan 50 000 kr i aktiekapital som man lär ha för att starta ett aktiebolag. Det ända man lär bli av med är mina kronofogden skulder eftersom att man inte får f-skattesedel när man har kronofogden. Så det är lätt att få 50 000 kr i startkapital :P :P :P
366
28
UC ringde häromdagen och ville sälja något slags skydd mot ID-kapning...
Redaktuellt
1396
187
Är det nån som kapar ID så är det väl UC :-D Finns väl få andra instanser som så effektivt kan kapa ner en människa jäms med fotknölarna i dom tre hela år dom minst håller dom fast.
2
Hej. Skulle uppskatta om jag fick ta lite av er tid samt så hoppas jag ni har tips att förmedla. Såhär är det; den korta historien: - Har ett stort intresse i en hobby jag har. Så stort att jag och några kompisar startade ett AB ihop för att syssla med det vi gillar. Vi hade AB på fritiden, våra vanliga jobb på 100 % samt så var vi småbarnsföräldrar allihop. Efter 3 års slit så gick vi i konkurs. Orkade inte mer. Tyvärr, för min del, blev det en hel del åtaganden som genererade en hel del skulder. Det var jobbigt att få ihop till allt varje månad, så jag uppsökte kommunens skuldrådgivare. Hennes tips var att låta alla skitlånen gå till Fogden, sen ansökte jag och min fru om skuldsanering. Jo, tjena. Har ansökt 3 ggr och nyss fått det 3e avslaget. I 3 års tid har jag försökt rätta till mitt liv. Pratat med KFM, min bank m.fl. Mest mötts av småleenden och annan tradig attityd och idag känner vi oss, inte som andra klassens medborgare, utan 4:e klassens...Har hus, fru, 2 tonårsbarn. Var sjukskriven i ett år. Utarbetad. Har nu blivit tillfrågad av en amerikansk firma om jag vill bli agent åt deras produkt i Sverige. Denna produkt ligger i mitt intresse och hobbys sfär. Har också blivit tillfrågad att ordna en mässa i min hemkommun, också inom min hobbysfär (och jag är banne mig rätt duktig på det :-)). Har inga 50 000 att starta med. Behöver ca 50 000 kr att köpa hem pallen med produkter. Har inga stora visioner, göra rätt för mig (verkar inte gå i min sits), kanske få nån fördel till min familj osv. Någon som har tips? Finns det något att göra? Eller ska man sätta sig ner och stirra döden i vitögat medans Fogden förstör resten av våra liv? Har ett "vanligt" jobb också.
2
Min mejladress om nån vill mejla: [email protected]
1396
187
Med det system vi har i Sverige så förväntas man sitta och glo tills man dör. Har man en anställning så får man en sån där raffinerad löneutmätning där det som utmäts hela tiden går till att betala räntor först, och det lilla eventuella överskott som blir går till att betala av själva skulden. På det här sättet hålls man kvar i skulden livet ut. Vill man bryta sig ur det hela så måste man ta kontroll över sin ekonomi, och få bort löneutmätningen, så du med lite tur kan få ihop en slant och sen vända dig direkt till fordringsägarna och betala av på själva skulden. Blir det sen till slut bara ränta kvar, så ligger den åtminstone fast, eftersom ränta på ränta är förbjudet. En hel del går även att förhandla bort. Hur tar man då kontroll över sin ekonomi? Tja, ett eget AB är en möjlighet. Att ordna ett bolag till dig kan vi hjälpa till med utan att det behövs några 50 000. men kruxet är ju sen hur du ska ha råd att köpa in produkterna. Låna lär du inte få. Svartlistningen är total om du har/har haft skulder hos Kfm. En möjlighet kunde vara att du fakturerar din arbetsgivare från ditt AB, istället för att ta ut lön. Men det är inte alla som går med på det.
2
Tack för denna kompletterande information!!
Anonym
Hej jag behöver hjälp att starta AB har pengarna Men har skulder KFM hur ska jag göra för att banken ska öppna konto till AB dem godkänner inte. Tacksam om du kan hjälpa Reza.
5
Hej. Det är ej lagligt att neka någon ett konto inlåningskonto som det oxå heter. Det är diskreminering och om du ursätts för det upplys då banken om det. Hjälper det ej gör en anmälan . Ända tillfället de kan neka är om du missskött dig mot banken. Har skulder till dem etc....
1396
187
[quote="Patrik" post=55990]Hej. Det är ej lagligt att neka någon ett konto inlåningskonto som det oxå heter. Det är diskreminering och om du ursätts för det upplys då banken om det. Hjälper det ej gör en anmälan . Ända tillfället de kan neka är om du missskött dig mot banken. Har skulder till dem etc....[/quote] Jag kollade faktiskt upp det där med Finansinspektionen för nåt år sen, för jag tyckte också att det var ren diskriminering. Tyvärr är det så att banken har inte rätt att neka ett konto, men dom har rätt att neka dig möjlighet att använda det, dvs använda banktjänster. Så det blir ju i princip samma sak.
5
När du säger det så har jag hört det oxå....glömt det bra du påminde ...
5
Prova med en liten bank. Typ forex.... ge ej för mycket info själv. Svara bara på frågorna.... så kanske det lyckas..... alternativet är att öppna ett bankkonto i utländsk bank i europa.... ge ej upp....
Anonym
Hej . Är ny här och har fått ett erbjudande av min arbetsgivare att ta över verksamheten i hans bolag (han vill gå i pension) med befintliga kunder och hyra fastigheten billigt samt att jag får hyrköpa maskinerna som finns ,vi har idag en omsättning på 5mjk.. Nu till det jobbiga jag behöver starta ett eget AB och jag har de 50.000 som behövs men nu får jag kalla handen hos alla banker jag pratar med för att kunna starta ett företagskonto och sätta in de 50.000 på, på grund av att jag har skulder hos KFM Vad ska jag ta mig till ....? Har redan pratat med våra leverantörer och förklarat för dom hur allt ligger till och dom har inga problem med att företaget kommer få dålig kreditvärdighet får handla på fakturor trots detta men banken sätter ju stopp för det hela ....
1396
187
Ja, det är tyvärr så det fungerar, och det kommer att bli kalla handen hos alla banker. Du har två alternativ, och det första är ju såklart att ta över hans bolag. Om han nu ändå ska gå i pension.. Det andra alternativet är att köpa ett begagnat bolag, som har bankkonto. Finns tyvärr inte så jättemånga.
4
Ta över hans går inte han har ju fastigheterna i det bolaget.. Skulle det fungera om min far startar aktiebolag och äger 100% sedan när det är klart köper jag det för 1kr ??
1396
187
Ja, det är ju en möjlighet. Det vore bra om han sitter kvar ett tag också, så det hinner lugna ner sig, och oavsett vad leverantörer säger nu, så är det alltid en klar nackdel att ha skulder hos kfm när man ska driva ett såpass stort bolag. Så du skulle tjäna stort på att ha en ren person i styrelsen.
4
Ja det var tanken att han ska sitta kvar i styrelsen .. men är det lagligt att göra så ? Då behöver man bara byta huvudman på bolagsverket och byta ägare på aktierna ?
2360
31
Går det inte att skriftligt komma överens med KF och aktiekapitalet ska ju sänkas till 25.000 har jag hört, men när?
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
36
1
[quote="lars arenander" post=65970]Går det inte att skriftligt komma överens med KF och aktiekapitalet ska ju sänkas till 25.000 har jag hört, men när?[/quote] • Kravet på aktiekapitalet för att starta ett aktiebolag ska sänkas till 25.000 kronor (Ds våren 2019. Ny lagstiftning från 1 januari 2020). Enligt artikel på [url=https://www.breakit.se/artikel/17834/10-punkter-fran-mittenuppgorelsen-som-ska-fa-entreprenorer-att-jubla]Breakit[/url] .
1
👍👍👍👍👍👍👍👍

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.