Ändra/lägg till verksamhetsinrktning i bolagsinfo

96
Verkar som om bolagsverket har stängt idag Grrrrr, men vänder som vanligtvis till er för svar.

Säg att min  firma, låt oss kalla det "firma A" är registrerad idag som enskild firma. Denna firma är en liten  återförsäljarfirma.
Om jag i framtiden även vill starta en liten agent-förmedlare/grossist verksamhet. Måste jag då registrera om ett nytt bolag alternativ dotterbolag till företag A? (då kostar det ju 700  kr :/ )
Eller går det ta momsnummret från firma A och sedan köra på som vanligt? (Det står dock på bolagsverket att "firma A" endast är en återförsäljar firma).

Tack (speciell tack till Swetroot som verkar svara på de flesta av mina frågor :mrgreen🙂
www.trcore.com-Importera från Kina+ 3D Skrivare leverantör
185
När jag startade min enskilda firma skrev jag bara att jag skulle sjunga. Så småningom utvecklade jag företaget och lade till verksamhetsinriktningar, vilket jag bara gick in på foretagsregistrering.se och lade till. Så du behöver inte starta ett nytt bolag eller dotterbolag, bara lägga till några verksamhetskoder för din redan existerande firma. Kostar dock några hundralappar vill ja minnas.
Jessica Jäger Sångerska och kulturproducent http://www.jessicajager.se
2360
37
Du behöver inte göra någonting, man kan ha hur många sidoverksamheter man vill, Du behöver ju inte ens registrera firma om du inte vill. Så lunka på med vad du önskar. Jag tror att myndigheterna idag är glad om man gör något överhuvudtaget. [br][br]Cantaton, fin sida du har, sjunger du lika bra är du att gratulera.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
1324
2
Jag tycker att man skall ändra hos skattemyndigheten iallafall. Och det är ju gratis. Anledning. [br][br]Jo om du startar din nya verksamhet och handlar en massa saker. Sedan visar det sig att denna verksamhet inte fungerar. Då kommer skatteverket slå bakut Varför har du köpt en massa saker som inte har med din verksamhet att göra? Och avdraget för kostnaden kan inte dras. [br][br]Hans[br] [br][br]
2360
37
Om du startar något så har du väl undersökt att det finns kunder, Ett kan jag hålla med om och det är att man aldrig vet vad skv hittar på oberoende vad du gör om man känner för det och man slåss försin fotsatta anställning sedqn mycket har lagts på data, men att skriva varje slag, nej. Nu har du 2 alternativ. Själv har vi ändrat verksamhet ett flertal gånger men ej i något register, å andra sidan hade vi redan från början ett mer än heltäckande koncept som gäller det mesta. Men en sidoverksamhet är inget ovanligt.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
185
Visste inte att det var gratis, vilket hfohrman. Jag ändrade lite fler saker när jag lade till verksamhetskoder (momsregistrerade verksamheten tex), så det kanske var något annat som kostade.[br][br]Men jag tycker som hfohrman att du ska ändra.[br][br][br]Lars, tack för det. Den hemsidan har faktiskt gjort att vissa kunder har valt just mig framför konkurrenter - flera har påpekat det. Väldigt intressant hur stor roll hemsidan spelar. Finns lyssnarexempel under "Sångtjänster".
Jessica Jäger Sångerska och kulturproducent http://www.jessicajager.se
96
Okej, så med andra ord borde jag enbart ändra till skatteverket? på bolagseverket står det endast att jag 'är återförsäljare.[br][br]Är återförsäljare men har blivit  erbjudande att representera ett bolag som agent/grossist.[br]Jo jag fixar kunder först sedan köpa in, (här hamnar grossistverksamheten in), säljer sedan till kund.
www.trcore.com-Importera från Kina+ 3D Skrivare leverantör

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.