Pris för logotype? Prissättning mot företag, återförsäljare?

4
Jag har egentligen två olika frågor, men tycker båda platsar här. Vi är ett nystartat företag som ännu saknar Logga. Vet att det är jätteviktigt men vad är rimligt att betala någon som tar fram en logga? Har fått siffran 5-8000, är det ett rimligt pris?
Nästa fråga gäller prissättning gentemot återförsäljare. Vi skall tillverka äppelmust, har tagit fram priset vi behöver ta ut mot kund. Men för att få större marknad vill vi ju även sälja i större mängder till affärer, cafeer o. dyl. i närområdet som sedan säljer ut till kund. Finns det någon måttstock på vad vi kan begära för pris av dem? alla vill ju vinna några kronor på affären! Tex: om vi tänker ta 30:- för en flaska som köps direkt av oss, vad brukar en återförsäljare få för pris på den?
De största konkurrenterna finns långt från oss, men deras varor säljs hos våra lokala handlare. Kan man ta mer eller mindre för en närproducerad vara?
119
Intressant marknad, äppelmust! Räkna med att butikerna om butikerna ska sälja en flaska för 30 kr (inkl. 12% moms), 26,79 kr exkl. moms, vill de nog köpa in den för ungefär hälften, alltså 13-14 kr + moms. Angående logo har jag inte någon erfarenhet, men det går säkert att få billigare. Vet att det finns sidor på nätet där du kan få en skräddarsydd logo billigt, t.ex. [url=http://www.thelogofactory.com/]www.thelogofactory.com[/url]. Mvh Peter
peterkorkala.se - godis24.se, japanfakta.se, faktabank.se. Håller på att starta upp e-handel på godis24.se
4
Hej! Vi är ett företag som jobbar med kommunikation och vi tar bland annat fram logotyper åt företag. 5000-8000 är ett rimligt pris, men allting är relaterat till den tid det tar att ta fram det. Vi kan göra det för ett lägre pris. Det viktigaste är att ni är nöjda med logotypen och att den kommunicerar de värdena som ert varumärke står för. Hör av er till oss för mer information! 0735-356055 [email protected]

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.