Sälja enskild firma

10
Hej,

Jag har dragit igång en firma och kört i ca 1.5 år och har nu en bra kundkrets, ett känt varumärke, väldigt bra avtal med mina leverantörer etc men känner ju att jag skulle vilja avveckla detta då jag har dåligt med tid. Vilket är bästa sättet att "sälja" sin enskilda firma, går det?

Är det lättare att ombilda till aktiebolag först?
Var är lämpligast att lägga ut annons?

Tacksam för svar
205
1
Vilka summor rör det sig om i bundet kapital osv?[br]Du kan ju kolla in http://bolagsplatsen.se/[br]annars har man sett företag till salu på blocket osv. Det här forumet är väl också ett vettigt ställe att lägga upp det på.[br][br]Lycka till!
190
Lite beroende på bransch - men oftast är branschtidningar, branschforum på nätet etc bra kanaler för att få sålt sin rörelse. Blocket och bolagsplatsen kan också fungera - risken är att få intresserade ser men väldigt många lycksökare hör av sig. Har själv annonserat efter fastigheter att köpa på bolagsplatsen.se och kan inte säga att jag fått särskilt många vettiga svar.[br][br]Du kan inte sälja din enskilda näringsverksamhet så som du kan sälja ett aktiebolag - eftersom den enskilda näringsverksamheten är knuten till dig som person. Men du kan sälja allt inkråm, eller först bilda ett aktiebolag eller handelsbolag och sedan sälja bolaget. Vilket lösning beror återigen på vilken bransch du verkar. Om varumärke och kundstock är viktigt är det snårigare att sälja det som inkråm än som att sälja en "rörelse", dvs ett bolag.
1616
3
Den var du värd en applåd för wooster.[br][br]Är varumärket registrerat varumärke så finns ett ekonomiskt värde för det och ett skydd. Även skapandet av varumärket är ett ekonomiskt värde som ska tas upp alla annan utveckling av det så som marknadsföring mm ökar värdet på varumärket. Ta med allt du kan i beräknandet. Men kom ihåg ett varumärke är egentligen inget du skapar utan marknadens efterfrågan. Så har du kundunderlag med ett stadigt varumärke så kan det vara värt en hel del.[br][br]Med vänliga hälsningar[br][br]Magnus Olsson[br][b]Uddatorp AB[/b]
Må väl!
456
1
Ja, jag kan bara hålla med ovanstående. Vill du däremot rikta dig direkt till potentiella köpare bör du anlita företagsförmedlare. Dom tar självklart ut en avgift, men tiden, jobbet + servicen kan vara värt det.[br][br]Kolla på dessa;[br][br]http://www.weibull.se/[br]http://www.lania.se/[br]http://www.nexxt.se/[br][br][br]+ ett antal fler...
12
Du kan även hitta en lista på [url=http://bolagskartan.com/foretagsmaklare/]företagsmäklare[/url] här, så kan de hjälpa dig med en försäljning via t.ex. [url=http://bolagskartan.com/]bolagskartan.com[/url].

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.