Ha kvar AB i Sverige, men flytta till lågskatteland?

1
Hej!

Jag har ett väldigt nischat AB, med väldigt goda intäkter under de närmsta få åren, och ett stort frågetecken därefter. Just nu får jag in ungefär ett lågt åttasiffrigt belopp om året, och har inte direkt andra utgifter än min egen lön. Eftersom jag inte vet vad framtiden har att bjuda, och eftersom skatterna är som de är här, så funderar jag och familjen på om det kanske finns en idé med att flytta utomlands i något år, och därefter ha en mer eller mindre garanterat god ekonomi resten av våra liv.

Så jag undrar lite vad som gäller om jag äger ett AB i Sverige och flyttar utomlands. Kan jag betala ut lön till mig, och beskattas den efter reglerna i landet där jag är bosatt? Om så, betalar jag svensk arbetsgivaravgift? Måste även företaget flytta, eller jag avyttra detsamma?

Intäkterna som företaget får in är mestadels royalties, som jag kan se till betalas ut till mig själv som privatperson eller annat företag. Finns det kanske platser i världen som är särskilt fördelaktiga när det kommer till konstnärliga royaltyintäkter (Irland är väl bra för författare, t.ex.)? 

Förlåt röran och otydlighet. 
Edgar
Är ingen expert på skattefrågor, om det rör sig om åtta-siffrig inkomst bör såklart en professionell anlitas för sådana frågor.
Berätta gärna hur det går efteråt här i kommentarsfältet.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.